Jollapurjehdusta aikuisille

Tampereen Pursiseura on järjestänyt jollapurjehduskursseja aikuisille vuodesta 2015 lähtien, ja kurssien suosio on kasvanut jatkuvasti täyttäen joka vuosi lähes jokaisen järjestetyn kurssin. Jollapurjehduksen alkuun on tarjolla kaksi väylää: Aikuisten jollakurssi sekä yksityisopetus.

Aikuisten jollakurssit

Kevytveneillä, eli jollilla, purjehtiminen on hauska ja monipuolinen vesiurheilulaji lähellä luontoa.

Kurssi on tarkoitettu yli 17 -vuotiaille kaikentasoisille purjehtijoille. Jokainen kurssilainen saa henkilökohtaista ohjausta joko omalla jollallaan tai järjestän tarjoamilla Laser- , Zoom8 tai Vikla -jollilla.

Kurssin päätavoite on oppia purjehtimaan itsenäisesti kevytveneellä jokaiseen tuulensuuntaan sekä tekemään tärkeimmät jollapurjehduksessa tarvittavat manööverit. Ensimmäiseksi keskitytään pääosin tuulen havainnointiin, oikean ajoasennon löytämiseen sekä veneen ohjaamiseen, pysäyttämiseen ja liikkeellelähtöön. Myös vastakäännös eli venda tulee nopeasti tutuksi. Ihan alkeet harjoiteltua syvennytään jo muun muassa myötäkäännökseen eli jiippiin, vastatuuleen luovimiseen sekä poijuista rakennetun radan purjehtimiseen. Viikonloppukurssi huipentuu toisena päivänä järjestettävään leikkimieliseen kurssikilpailuun, jota seuraa rannassa pidettävä palkintojenjako- sekä kurssin yhteenvetotilaisuus.

Suurin osa kurssilla opeteltavista asioista pätee myös isommilla köliveneillä purjehdittaessa, joten kurssi soveltuu myös kölivenepurjehduksen aloittamista suunnitteleville.

Ainoat vaatimukset kurssille osallistuvalta ovat vähintään 50m uimataito (mielellään 200m), ja riittävä fyysinen kyvykkyys, jotta itsensä saa tarvittaessa nostettua vedestä ylös. Listan kurssilla tarvittavista vaatteista ja muista varusteista löydät täältä, ja kuten siitä huomaa, kurssilla pärjää vallan mainiosti aivan tavallisella vaatekaapin varustuksella, eikä varustehankintoja tarvitse useimmiten tehdä lainkaan.

Kurssin hinta on 120 – 150€ ja se järjestetään, mikäli osallistujia on kolme tai enemmän. Voimassa olevalla opiskelijakortilla saa 10 % alennuksen aikuisten jollakurssista. Kursseille ilmoittaudutaan alle linkattujen verkkokauppatuotteiden kautta. Kurssin ajankohdat ovat viikonloppukursseille lauantaina 9.30 – 16.00 ja sunnuntaina 10.30 – 14.30. Arkipäivän kurssit pyritään aloittamaaan klo 17.30 mutta aloitusaika sovitaan kurssille osallistujille sopivaksi. Arkikurssilla käytetty aika on 3h/kurssipäivä.

Kursseja vetävät TaPSin kokeneet ja koulutetut ohjaajat.

Lisätietoa kurssista voit kysyä seuran aikuisten jollapurjehdusvastaava Rudolf Salmiselta osoitteesta aikuisjollapurjehdus(ät)taps.fi tai puhelimella 044 090 7955

Yksityisopetus

Jollakurssien lisäksi järjestämme myös yksityis- ja pariopetusta jollapurjehduksesta kiinostuneille. Purjehtimaan on kummassakin tapauksessa mahdollisuus päästä niin yksin- kuin kaksinpurjehdittavillakin jollilla. Yksityisopetusta on mahdollista räätälöidä siis jopa venettä myöten osallistujan tarpeiden, halujen ja osaamistason mukaan. Hyödyllisimpänä yksityisopetusta onkin pidetty oman köliveneen ostoa harkitsevien tai sellaisen juuri hankkineiden keskuudessa, jolloin opetuksessa on voitu keskittyä köliveneilyn kannalta olellisimpiin asioihin kuten rantautumisiin, rannasta lähtöihin sekä vendoihin ja jiippeihin. Kiikkerän ja herkkäliikkeisen jollan jälkeen purjehdus rauhallisella köliveneellä sujuukin jo lähes itsestään.

Mikäli mielenkiintosi yksityisopetukseen heräsi, kerro toiveistasi lisää aikuisten jollapurjehdusvastaavalle sähköpostitse osoitteeseen aikuisjollapurjehdus@taps.fi, niin kurssista saadaan rakennettua juuri sinunlaisesi.

Yhteistyössä