Purjehduskurssit — Johdatus Purjehdukseen

Johdatus purjehdukseen on aikuisille tarkoitettu köliveneilyyn keskittyvä purjehduskurssi Tampereella. Yhteensä noin 12 tunnin mittaisen kurssin aikana harjoitellaan muun muassa purjeveneen ohjaamista ja hallintaa joka tuulensuuntaan, keskeisimpiä manöövereita sekä purjeiden säätämistä.

purjehduskurssi Tampere järjestetään vuosittain
Kurssit lapsille ja nuorille
Aikuisten jollapurjehduskurssit

Tampereen paras purjehduskurssi

Johdatus purjehdukseen on ollut koko historiansa ajan äärimmäisen suosittu ja purjehduskurssi onkin tullut täyteen lähes joka vuonna. Kurssilaisille tulee kurssikertojen aikana tutuksi kaikki yleisimmät purjehduksen manööverit purjeiden nostosta ja laskusta aina erilaisiin käännöksiin sekä laiturista lähtöön ja rantautumiseen valmistaen kurssilaiset täten itsenäiseen purjehdukseen. Useat kurssilaiset ovatkin rohkaistuneet etsimään omaa venettä purjehduskurssin jälkeen ja jatkamaan purjehdusta Tampere​ella. Lisäksi kurssilla pääsee tutustumaan jo ikäänkuin etukäteen seuran jäseniin, joiden kanssa voikin tulevaisuudessa vaihtaa parhaat vinkit, tarinat ja kuulumiset rannassa tai retkisatamien grillinuotioiden ääressä. Kouluttajina kurssilla toimivat tapsilaiset purjehduskonkarit, joilla on takanaan parhaimmillaan vuosikymmenten purjehduskokemus.

Johdatus purjehdukseen on paras purjehduskurssi Tampere

Teoriaa

Purjehduskurssi sisältää noin 3 tunnin käytännönläheisen teoriajakson, joka pidetää TaPS:n seuramajassa Tampere​ella Naistenlahdessa osoitteessa Kekkosenkatu 10 sekä mahdollisuuksien mukaan etäyhteydellä. Teoriakerta toimii tärkeänä alustuksena käytännön harjoituksille, sillä siellä käydään läpi muun muassa tärkeimpiä vesiharjoituksissakin käytettäviä purjehdustermejä sekä purjehduksen yleisimpiä lainalaisuuksia.

Vesillä

Käytännön harjoittelu suoritetaan pienryhmissä (2-3 kurssilaista/vene) kouluttajien veneillä. Vesikoulutusta on kolmena iltana yhteensä noin 9 tuntia. Suurimman osan vesiharjoitteluajasta venettä ohjastaa yksi kurssilaisista muiden toimiessa miehistönjäseninä kouluttajan seuratessa ja ohjatessa vieressä.

Varustukseksi vesiharjoituksiin suosittelemme vedenpitävää takkia ja housuja, kumisaappaita sekä lämpökerrastoa. Myös pehmeäpohjaisilla lenkki- tms. -kengillä voi sateettomaan päivään varautua. Vettä voi etenkin tuulisemmalla säällä roiskua, vaikkei sitä taivaalta sataisikaan ja lämpimästä ilmasta huolimatta kesäkuinen tuulinen järvi on yllättävän vilpoisa ympäristö. Omia pelastusliivejä ei tarvitse hankkia.

Joka aloittelijalle avoin purjehduskurssi

Johdatus purjehdukseen -​purjehduskurssi on suunnattu kaikille purjehdukseen ensikosketuksen haluaville aikuisille. Kurssille osallistuakseen ei tarvitse olla seuran jäsen ja mikäli kurssin jälkeen jäseneksi haluaa liittyä, saa liittymismaksusta 150 € alennuksen.  Kurssipaikat jaetaan ensisijaisesti ensimmäistä kertaa kurssille osallistuvien kesken.

Johdatus purjehdukseen -kurssin lisäksi kannattaa tutustua myös aikuisten jollakursseihin, joilla purjehditaan urheilullisemmilla painokölittömillä kevytveneillä. Lapsille ja nuorille suunnattuun toimintaan voit tutustua junioritoiminnan sivuilta.

purjehduskurssi tampereella on lähes aina myyty loppuun

Purjehduskurssin aikataulu ja ilmoittautuminen

Katso kurssin aikataulu alla olevalta verkkokauppatuotteelta (tuote on näkyvissä, kun seuraavan kurssin aikataulu on tiedossa ja paikkoja on vapaana). Ilmoittautuminen onnistuu kätevästi ostamalla tuotteen.

Yhteistyössä kanssamme

purjehduskurssi Tampereella ei olisi mahdollinen ilman tukijoitamme