Purjehduskurssit Tampereella

Tampereen Pursiseura järjestää vuosittain useita eri purjehduskursseja Tampereen Naistenlahdessa. Valikoimastamme löytyykin unelmien purjehduskurssi jokaiselle purjehduksesta kiinnostuneille: niin lapsille sekä aikuiselle kuin vasta-alkajille ja kokeneillekin merikarhuillekin. Kurssit käyvät kaupaksi kovaa vauhtia, joten oma purjehduskurssipaikka kannattaa varmistaa pian!

Purjehduskurssi Tampere on Tampereen paras väylä purjehdusharrastuksen alkuun

Tampereen parhaat purjehduskurssit

Tampereen Pursiseuran purjehduskurssit ovat olleet joka kesä äärimmäisen suosittuja ja lähes jokainen seuran purjehduskurssi Tampereella onkin tullut täyteen jopa ennen kesää. Purjehduskurssien ohjaajina ja kouluttajina toimivat seuran ammattitaitoiset ohjaajat ja kokeneet purjehduskonkarit, joilla on takanaan parhaimmillaan vuosikymmenten purjehduskokemus.

Purjehduskurssi junioreille

7—14-vuotiaille järjestettävät junioreiden alkeistason purjehduskurssit ovat kesäloman huippukohta! Kuten muidenkin Tampereen Pursiseuran alkeistason purjehduskurssien tapauksessa, myös juniorikursseilla purjehtijanalut oppivat purjehduksen perusteet lenssaamisesta slööriin, vendasta jiippiin ja skuuttaamisesta rikaamiseen. Junioreiden purjehduskurssien opettelutahti on luonnollisestikin vanhempien harrastajien kursseihin verrattuna hiukan verkkaisempi, eikä leikkisyyttäkään kursseilta unohdeta. Junioreiden purjehduskursseilla ja -harjoituksissa purjehdustaitojen oppimista seurataan lajiliitto Suomen Purjehdus ja Veneilyn laatimien junioripurjehtijan taitomerkkien avulla.

Junioreiden alkeiskurssit

Hyvä harrastus lapsille ja nuorille

Tampereen pursiseuran alkeiskurssi on paras mahdollinen tapa aloittaa purjehdusharrastus! Kurssi on suunnattu pääosin 7–11-vuotiaille uusille harrastajille. Vanhemmille harrastuksen aloittajille suosittelemme Zoom-kurssia, mutta tilanteen vaatiessa sen sijasta alkeiskurssillekin osallistuminen on mahdollista.

Viikon mittaisen alkeiskurssin aikana kurssilaiset suorittavat Suomen purjehdus ja veneily -lajiliiton junioripurjehtijan vihreän taitomerkin ja oppivat mm. purjehtimaan ohjaajan opastuksen tukemana jokaiseen tuulensuuntaan sekä tekemään kaksi purjehtijan peruskäännöstä, vendan ja jiipin. Opitut taidot mahdollistavat harrastuksen jatkamisen sinisessä ryhmässä, jatkokurssilla, kesäleirillä — tai parhaassa tapauksessa näillä kaikilla! Oppiminen tapahtuu mukavasti porukalla rauhalliseen tahtiin uusiin kavereihin samalla tutustuen, leikkejä unohtamatta.

Katso lisätiedot ja ilmoittaudu!

Zoom-kurssit

Zoom-kurssi on 12–15-vuotiaille suunnattu alkeistason kurssi. Kurssilla käydään läpi samat asiat kuin alkeiskurssillakin ja suoritetaan Suomen purjehdus ja veneily -lajiliiton junioripurjehtijan vihreä taitomerkki, mutta opetusveneinä käytetään pääasiassa hieman Optimistijollaa suurempia Zoom8-jollia purjehtijoiden iän ja fyysisen koon vuoksi. Lisäksi kurssiohjelmaa on mukautettu vanhemmille harrastajille sopivammaksi. Zoom-kurssin jälkeen harrastus jatkuu samoin kuin alkeiskurssin jälkeen sinisessä ryhmässä, jatkokurssilla ja kesäleirillä.

Katso lisätiedot ja ilmoittaudu!

Purjehduskurssi 15 vuotta täyttäneille

15 vuotta täyttäneiden purjehduskurssitarjonta on Tampereen Pursiseuralla hyvin monipuolista. Suunnitteletpa jatkavasi harrastusta tiukan urheilukilpailulliseen tai rennon retkeilylliseen suuntaan taikka johonkin tältä väliltä, on meillä tarjota juuri kaipaamasi unelmien purjehduskurssi. Purjehduskurssia varten ei tarvitse tehdä mitään varustehankintoja, vaan aivan tavallisen vaatekaapin sisältö riittää: pelastusliivit sekä muut tarvittavat erikoisvarusteet saat purjehduskurssin ajaksi lainaan.

15-vuotta täyttäneiden purjehduskurssit on mahdollista maksaa myös Eazybreakin, Edenredin, Epassin ja Smartumin liikuntaedulla. Navigoi alta haluamallesi kurssin tuotesivulle ja katso tarkemmat ohjeet liikuntaedulla maksamisesta.

Jollapurjehduksen perusteet -purjehduskurssi

Kolmesta tarjolla olevasta purjehduskurssivaihtoehdosta urheilullisimman elämyksen tarjoaa jollapurjehduksen perusteet -purjehduskurssi.  Purjehduskurssi käydään painokölittömillä yhden ja kahden hengen kevytveneillä eli jollilla. Pienen painonsa ja suhteessa suurehkon purjepinta-alansa vuoksi jollat reagoivat isompia köliveneitä huomattavasti herkemmin paitsi olosuhdemuutoksiin, myös purjehtijan ohjaus- ja säätöliikeisiin. Tästä syystä monet kokeneet purjehtijat ovatkin sitä mieltä, että kun purjehduksen perusteet ovat kevytveneellä hansassa, sujuu purjehdus myös isommilla köliveneillä.

Jollapurjehduksen perusteet -purjehduskurssin päätavoite on oppia purjehtimaan itsenäisesti kevytveneellä jokaiseen tuulensuuntaan sekä tekemään tärkeimmät jollapurjehduksessa tarvittavat käännökset ja muut manööverit. Kurssin jälkeen harrastus jatkuu luontevimmin jollien viikkoharjoituksissa, mutta myös esimerkiksi köliveneiden viikkoharjoituksiin osallistuminen on mahdollista.

Katso lisätiedot ja ilmoittaudu!

Ratapurjehduksen perusteet -purjehduskurssi

Ratapurjehduksen perusteet -purjehduskurssilla purjehditaan ketterillä J70-veneillä 4—6 hengen miehistöillä. Veneet ovatkin lähes täydellinen yhdistelmä kevytveneiden herkkyyttä ja isompien matkapursien vakautta. J70-veneillä myös kilpaillaan SM-tason purjehdusliigassa, joten sitä halaville haastetta harrastukseen riittää runsaasti purjehduskurssin käymisen jälkeenkin.

Ratapurjehduksen perusteet -purjehduskurssin aikana opitaan kaksipurjeisen köliveneen käsittelyn perusteet purjeiden nostosta ja laskusta aina purjehduksen perusmanöövereihin, vendaan ja jiippin asti. Saatetaanpa jopa myötätuulella kovempaa vauhtia tarjoavan genaakkeripurjeen käsittelyäkin päästä kokeilemaan. Jokainen kurssilainen pääsee kurssin aikana harjoittelemaan purjehtimista miehistön eri rooleissa, tietenkin myös kipparina.

Retkipurjehduksen perusteet -purjehduskurssiin verrattuna ratapurjehduksen perusteet -kurssilla painopiste on selkeämmin nopeatempoisessa ratapurjehduksessa, eikä niinkään rauhallisessa järvenselän halki seilaamisessa. Ratapurjehduksen perusteet -purjehduskurssilla kurssilaiset ovatkin veneessä jatkuvasti liikkeessä, ja saattaapa muutama hikipisarakin kurssipäivän jälkeen nutusta löytyä. Luontevimman jatkon kurssille tarjoavatkin köliveneiden viikkoharjoitukset, joissa ratapurjehduksen maailmaan syventymistä jatketaan samoilla J70-veneillä.

Katso lisätiedot ja ilmoittaudu!

Retkipurjehduksen perusteet -purjehduskurssi

purjehduskurssi Tampereella on lähes aina loppuunmyyty

Retkipurjehduksen perusteet -purjehduskurssi on suunnattu erityisesti retki- ja matkapurjehduksesta kiinnostuneille aloittelijoille. Kurssiveneinä käytetään useita erityyppisiä, pääosin matkakäyttöön suunniteltuja, köliveneitä, ja kurssilla perehdytään itse purjehduksen lisäksi myös muihin matkapurjehduksessa olennaisiin taitoihin kuten purjeveneen ajamiseen moottorilla, ankkuroitumiseen sekä rantautumiseen ja rannasta lähtemiseen, minkä takia purjehduskurssi soveltuukin erinomaisesti esimerkiksi perheen kanssa purjehdusmatkoista unelmoiville.

Retkipurjehduksen perusteet -purjehduskurssin aikana opitaan retkipurjehdukseen suunnitellun purjeveneen turvallisen hallinnan perustaidot. Purjehduskurssin jälkeen kurssilaiset osaavatkin purjehtia jokaiseen tuulensuuntaan sekä hallitsevat eri käännösten tekemisen. Lisäksi purjehduskurssilla opitaan muun muassa nostamaan ja laskemaan purjeet sekä pakkaamaan vene laiturisäilytykseen ja purkamaan veneilykuntoon. Aikaa jää myös raikkaasta järvi-ilmasta ja letkeästä purjehdustunnelmasta nauttimiseen. Kurssin kokeneilta kouluttajilta voit lisäksi kysyä vinkkejä mistä tahansa purjehdukseen ja purjehdusharrastukseen liittyvästä sekä vaikkapa oman veneen hankinnasta.

Katso lisätiedot ja ilmoittaudu!

J70-kausikortti

purjehdus on nuorten harrastus

Oivan väylän purjehduksen aloittamiseen tarjoaa myös TaPS Sailing Centerin kausikortti J70-toimintaan. Huokeaan yhteishintaan pääset osallistumaan ohjattuihin harjoituksiin kahdesti viikossa, koettelemaan taitojasi Näsijärven viikkokilpailuissa, harjoittelemaan seuran veneillä omatoimisesti ohjattujen harjoitusten ulkopuolella sekä paljon muuta.

J70-kausikorttiin kuuluvissa viikkoharjoituksissa treenataan samoilla J70-veneillä kuin ratapurjehduksen perusteet -kurssilla. Harjoitusten ohjelma mukautetaan aina purjehtijoiden taitotason ja toivomusten mukaiseksi, mikä takaa aina tehokkaan ja mielekkään harjoituskokemuksen. Toisella viikoittaisella harjoituskerralla pyritään yleensä keskittymään veneenkäsittelyyn kun taas toinen harjoituskerta vietetään pääosin ratapurjehduksen saloihin tutustuen poijuilla merkittyä rataa kiertäen.

Lue lisää J70-kausikortista

Myös jollille on oma kausikorttinsa, jonka hankkiminen on mahdollista Alkeisjollakurssin suorittamisen jälkeen. Lisätietoa jollakausikortistaalla.

IMG_1270(m)

Purjehduskurssin jälkeen

Alkeistason purjehduskurssin päätyttyä on purjehdusura vasta alussa. Tampereen Pursiseuralla onkin tarjota lukuisia eri väyliä harrastuksen jatkoon. Kaikessa jatkotason toiminnassamme purjehdus­­taitojen kartuttamista jatketaan alkeistason purjehduskurssilta mieleen jääneiden oppien pohjalta ja harjoitusten ohjelma on aina osallistujiensa taitotason mukainen.

7—15-vuotiaille
Jatkokurssit

purjehdus on nuorten harrastus

Jatkokurssilla jatketaan osallistujien purjehdustaitojen kehittämistä jo ennestään tuttujen kavereiden kanssa alkeiskurssilta tutulla kaavalla. Kurssille ovat tervetulleita kaikki alkeis- tai Zoom-kurssin käyneet taikka muuten junioripurjehtijan vihreän taitomerkin suorittaneet.

Jatkokurssin ohjelmaa mukautetaan aina osallistujien yksilöllisten taitotasojen mukaan ja tarvittaessa voidaan ryhmä jakaa harjoituksia suorittaessa taitotason mukaisiin osiin. Purjehdustaitojen tehokas kehittyminen on siis Jatkokurssilla taattu!

Katso lisätiedot ja ilmoittaudu!

Kesäleiri

Kesän purjehduskauden kohokohta on Ruovedellä, seuran Kesämäen retkitukikohdassa järjestettävä junioreiden kesäleiri. Vajaan viikon mittaisen leirin aikana muun muassa uidaan, saunotaan, leikitään, pelataan, urheillaan ja syödään hyvin sekä tietenkin purjehditaan! Leirille ovat tervetulleita kaikki junioripurjehtijan vihreän taitomerkin alkeis- tai Zoom-kurssilla taikka muuten suorittaneet. Juniorileirin ohjelma on hivenen kursseja vähemmän totiseen purjehdustaitojen opetteluun keskittyvä, joten leiri on huippuhauska kokemus kaiken tasoisille purjehtijoille aivan vasta-alkajasta karaistuneeseen merikarhuun. Leiriläiset voidaan tarvittaessa jakaa ryhmiin myös iän perusteella, ja leirille kannattaakin osallistua kaikkien iästä riippumatta.

Katso lisätiedot ja ilmoittaudu!

Viikkoharjoitusryhmät

Junioripurjehtijoiden viikkoharjoitukset on jaettu kolmeen eri tasoryhmään, siniseen, punaiseen ja mustaan ryhmään. Sininen ryhmä on väylä harrastuksen jatkamiseen alkeis- tai Zoom-kurssin taikka muuten vihreän taitomerkin suorittamisen jälkeen. Sininen ryhmä harjoittelee läpi purjehduskauden tarjoten kaksi harjoituskertaa viikossa toukokuun puolivälistä aivan syyskuun loppuun saakka. Sinisen ryhmän harjoitusten ohjelma mukautetaan aina purjehtijoiden taitotason mukaiseksi myös heidän toiveensa huomioiden. Kurssien tapaan oppiminen tapahtuu hauskasti porukalla. Harrastajan taitojen karttuessa sinisessä ryhmässä on mahdollista suorittaa junioripurjehtijan sininen taitomerkki, joka avaa ovet viikoittaisiin JunnuCup-kilpailuihin sekä edistyneemmän tason punaisen ryhmän harjoituksiin. Punaisessa ryhmässä suoritetun punaisen taitomerkin jälkeen purjehtijan polku vie mustan ryhmän kilpavalmennukseen.

Katso lisätiedot ryhmistä

15 vuotta täyttäneille
Jollakausikortti

purjehdus on nuorten harrastus

Jollakausikortti on suunnattu jollapurjehduksen perusteet -kurssin suorittaneille tai muuten jollapurjehduksen perusteet hallitseville purjehtijoille. Kausikorttiin kuuluvia harjoituksia järjestetään kerran viikossa, minkä lisäksi purjehtijoita kannustetaan omatoimiseen harjoitteluun sekä osallistumaan Näsijärven viikkokilpailuihin. Harjoitusten ohjelma mukautetaan aina osallistujien tason sekä toiveiden mukaiseksi, jotta harrastaminen olisi mahdollisimman mielekästä.

Lue lisää jollakausikortista

J70-kausikortti

purjehduskurssi Tampereella on lähes aina loppuunmyyty

Perustason purjehduskurssilta alkanut harrastus jatkuu luontevasti J70-kausikortilla. Huokeaan yhteishintaan pääset osallistumaan ohjattuihin harjoituksiin kahdesti viikossa, koettelemaan taitojasi Näsijärven viikkokilpailuissa, harjoittelemaan seuran veneillä omatoimisesti ohjattujen harjoitusten ulkopuolella sekä paljon muuta.

Kausikorttiin kuuluvissa harjoituksissa harjoitellaan samoilla J70-veneillä kuin ratapurjehduksen perusteet -purjehduskurssilla. Harjoitusten ohjelma mukautetaan aina purjehtijoiden taitotason ja toivomusten mukaiseksi, mikä takaa tehokkaan ja mielekkään harjoituskokemuksen. Toisella viikoittaisella harjoituskerralla pyritään yleensä keskittymään veneenkäsittelyyn kun taas toinen harjoituskerta vietetään pääosin ratapurjehduksen saloihin tutustuen poijuilla merkittyä rataa kiertäen.

Lue lisää J70-kausikortista

Kilpavalmennus

Perustason viikkoharjoitusten lisäksi jollille järjestetään myös SM-tason kilpailumenestykseen tähtäävää valmennusta. Tämä valmennusryhmä pitää sisällään yhden viikoittaisen harjoituskerran sekä valmennuksen, minkä lisäksi valmennusryhmän purjehtijat osallistuvat myös perustason viikkoharjoituksiin fyysiikkaharjoitteluun. Mikäli osallistuminen valmennusryhmän harjoituksiin kiinnostaa, vetäise ohjaajaa rohkeasti hihasta tai ilmaise kiinnostuksesi sähköpostitse osoitteeseen valmennuspaallikko(ät)taps.fi.

Aikaa purjehduskurssikauden alkuun...

  • 00Päivää
  • 00Tuntia
  • 00Minuuttia
  • 00Sekuntia
  • 00Päivää
  • 00Tuntia
  • 00Min
  • 00s