TaPS Sailing Center

Purjehdi ilman omaa venettä! TaPS Sailing Center on yhteinen nimitys Tampereen Pursiseuran kaikelle yli 15-vuotiaille suunnatulle ohjatulle purjehdustoiminnalle. Toiminnasta on mahdollista nauttia täysin rinnoin ilman omaa venettä. Sailing Center on kansanvälinen konsepti, jossa ratapurjehduskursseja ja -toimintaa järjestetään pursiseurojen omilla veneillä.

Harrastuksen aloittaminen

Kilpapurjehdusharrastus alkaa helpoiten osallistumalla jollekin perustason kursseistamme. Kurssille tarvitset mukaasi vain innokasta purjehdusmieltä; veneet, pelastusliivit sekä tietenkin huipputasoinen ohjaus ja opetus kuuluvat kurssin hintaan.  Kurssin jälkeen voit vapaasti päättää, kuinka haluat harrastusta jatkaa: viikkoharjoituksiin eri luokissa tai jatkotason kurssille osallistumalla vaiko kenties oman veneen hankkimalla.

Mahdollista on myös hypätä suoraan viikkoharjoitusten pariin sailing centerin J70-toimintaan osallistumiseen oikeuttavan kausikortin hankkimalla. Kaksien ohjattujen viikoittaisten harjoitusten lisäksi korttiin kuuluu muun muassa seuran J70-veneiden vapaa käyttöoikeus.

Jollapurjehduksen perusteet -kurssi

Jollapurjehduskurssi on urheilullisesta purjehduksesta kiinnostuneen ykkösvalinta! Muista yli 14-vuotiaiden kursseista poiketen jollapurjehduksen perusteet -kurssilla purjehditaan painokölittömillä yhden- ja kahdenpurjehdittavilla kevytveneillä eli jollilla. Pienen painonsa ja suhteessa suurehkon purjepinta-alansa vuoksi jollat reagoivat isompia köliveneitä huomattavasti herkemmin paitsi olosuhdemuutoksiin, myös purjehtijan ohjaus- ja säätöliikeisiin. Tästä syystä monet kokeneet purjehtijat ovatkin sitä mieltä, että kun purjehduksen perusteet ovat kevytveneellä hansassa, sujuu purjehdus myös isommilla köliveneillä.

Kurssin päätavoite on oppia purjehtimaan itsenäisesti kevytveneellä jokaiseen tuulensuuntaan sekä tekemään tärkeimmät jollapurjehduksessa tarvittavat käännökset ja muut manööverit. Kurssin jälkeen harrastus jatkuu luontevimmin jollakausikorttiin kuuluvissa viikkoharjoituksissa, mutta myös esimerkiksi J70-kausikortti on vallan passeli jatko purjehdusuralle.

Katso lisätiedot ja ilmoittaudu!

Ratapurjehduksen perusteet -kurssi

Ratapurjehduksen perusteet -kurssilla purjehditaan ketterillä J70-veneillä 4—6 hengen miehistöillä. Veneet ovatkin lähes täydellinen yhdistelmä kevytveneiden herkkyyttä ja isompien matkapursien vakautta.

Kurssin aikana opitaan kaksipurjeisen köliveneen käsittelyn perusteet purjeiden nostosta ja laskusta aina purjehduksen perusmanöövereihin, vendaan ja jiippin asti. Saatetaanpa jopa myötätuulella kovempaa vauhtia tarjoavan genaakkeripurjeen käsittelyäkin päästä kokeilemaan. Jokainen kurssilainen pääsee kurssin aikana harjoittelemaan purjehtimista miehistön eri rooleissa, tietenkin myös kipparina.

Retkipurjehduksen perusteet -kurssiin verratuna ratapurjehduksen perusteet -kurssilla painopiste on selkeämmin nopeatempoisemmassa ratapurjehduksessa, eikä esimerkiksi veneen huoltotoimenpiteisiin tai rantautumisen harjoitteluun käytetä yhtä paljoa aikaa. Luontevimman jatkon kurssille tarjoaakin J70-kausikortti, johon kuuluvissa harjoituksissa purjehduksen opettelua jatketaan samoilla J70-veneillä.

Katso lisätiedot ja ilmoittaudu!

J70-kausikortti

purjehdus on nuorten harrastus

Oivan väylän purjehduksen aloittamiseen tarjoaa myös TaPS Sailing Centerin J70-kausikortti. Huokeaan yhteishintaan pääset koko purjehduskauden ajaksi osallistumaan ohjattuihin harjoituksiin kahdesti viikossa, koettelemaan taitojasi Näsijärven viikkokilpailuissa, harjoittelemaan seuran veneillä omatoimisesti ohjattujen harjoitusten ulkopuolella sekä paljon muuta.

J70-kausikorttiin kuuluvissa viikkoharjoituksissa purjehditaan samoilla J70-veneillä kuin ratapurjehduksen perusteet -kurssillakin. Harjoitusten ohjelma mukautetaan aina purjehtijoiden taitotason ja toivomusten mukaiseksi, mikä takaa aina tehokkaan ja mielekkään harjoituskokemuksen. Toisella viikoittaisella harjoituskerralla pyritään yleensä keskittymään veneenkäsittelyyn kun taas toinen harjoituskerta vietetään pääosin ratapurjehduksen saloihin tutustuen poijuilla merkittyä rataa kiertäen.

Lue lisää kausikortista

Myös jollille on oma kausikorttina, jonka hankkiminen on mahdollista jollapurjehduksen perusteet -kurssin suorittamisen jälkeen. Lisätietoa kausikortista alla.

Jatka purjehdusharrastusta

Parhaan jatkoväylän purjehdusharrastukselle tarjoavat TaPS Sailing Centerin kausikortit.  Näissä purjehdus­­taitojen kartuttamista jatketaan alkeistason kursseilta mieleen jääneiden oppien pohjalta, ja mukana harjoittelussa on aina kokeneempia kilpapurjehtijoita. Harjoittelu on hiukan tavoitteellisempaa ja ryhmien jäsenet osallistuvat rentoihin Näsijärven paikalliskilpailuihin, urheimmat kansallisen, jopa kansainvälisenkin, tason kilpailuihin. Aloituskynnys on kuitenkin matala ja kaikkia osallistujia ohjataan lajissa eteenpäin oman taitotason ja tavoitteiden mukaisesti.

Jollakausikortti

purjehdus on nuorten harrastus

Jollakausikortti on suunnattu alkeisjollakurssin suorittaneille tai muuten jollapurjehduksen perusteet hallitseville purjehtijoille. Ryhmän harjoituksia järjestetään kerran viikossa, minkä lisäksi purjehtijoita kannustetaan omatoimiseen harjoitteluun sekä osallistumaan Näsijärven viikkokilpailuihin. Harjoitusten ohjelma mukautetaan aina osallistujien tason sekä toiveiden mukaiseksi, jotta harrastaminen olisi mahdollisimman mielekästä.

Lue lisää kausikortista

J70-kausikortti

Alkeistason kurssilta alkanut harrastus jatkuu luontevasti J70-kausikortin avulla. Huokeaan yhteishintaan pääset osallistumaan ohjattuihin harjoituksiin kahdesti viikossa, koettelemaan taitojasi Näsijärven viikkokilpailuissa, purjehtimaan seuran J70-veneillä omatoimisesti ohjattujen harjoitusten ulkopuolella sekä paljon muuta.

Kausikorttiin kuuluvassa harjoitusryhmässä purjehditaan samoilla J70-veneillä kuin ratpurjehduksen perusteet -kursseilla. Harjoitusten ohjelma mukautetaan aina purjehtijoiden taitotason ja toivomusten mukaiseksi, mikä takaa tehokkaan ja mielekkään harjoituskokemuksen. Toisella viikoittaisella harjoituskerralla pyritään yleensä keskittymään veneenkäsittelyyn kun taas toinen harjoituskerta vietetään pääosin ratapurjehduksen saloihin tutustuen poijuilla merkittyä rataa kiertäen.

Lue lisää kausikortista

Kilpavalmennus

Perustason viikkoharjoitusten lisäksi jollille järjestetään myös SM-tason kilpailumenestykseen tähtäävää valmennusta. Tämä valmennusryhmä pitää sisällään yhden viikoittaisen harjoituskerran sekä valmennuksen, minkä lisäksi valmennusryhmän purjehtijat osallistuvat myös perustason viikkoharjoituksiin fyysiikkaharjoitteluun. Mikäli osallistuminen valmennusryhmän harjoituksiin kiinnostaa, vetäise ohjaajaa rohkeasti hihasta tai ilmaise kiinnostuksesi sähköpostitse osoitteeseen valmennuspaallikko(ät)taps.fi.