TaPS Sailing Center

Purjehdi ilman omaa venettä! TaPS Sailing Center on yhteinen nimitys Tampereen Pursiseuran kaikelle yli 15 vuotiaille suunnatulle purjehdustoiminnalle. Toiminnasta on mahdollista nauttia täysin rinnoin ilman omaa venettä. Sailing Center on kansanvälinen nimitys pursiseurojen omilla veneillä järjestettävälle ratapurjehdus- ja kurssitoiminnalle.

Harrastuksen aloittaminen

Kilpapurjehdus harrastus alkaa helpoiten osallistumalla jollekin tarjoamistamme alkeistason kursseista tai jolla- tai köliveneiden viikkoharjoitusryhmiin  kokeneenpien purjehtijoiden mukana. Kurssille tai harjoituksiin tarvitset mukaasi vain innokasta purjehdusmieltä; veneet, pelastusliivit sekä tietenkin huipputasoinen ohjaus ja opetus kuuluvat kurssin hintaan.  Kurssin jälkeen voit vapaasti päättää, kuinka haluat harrastusta jatkaa: viikkoharjoituksiin eri luokissa tai jatkotason kurssille osallistumalla vaiko kenties oman veneen hankkimalla.

Mahdollista on myös hypätä suoraan viikkoharjoitusten pariin sailing centerin J70-toimintaan osallistumiseen oikeuttavan kausikortin hankkimalla. Kaksien ohjattujen viikoittaisten harjoitusten lisäksi korttiin kuuluu muun muassa seuran J70-veneiden vapaa käyttöoikeus.

Alkeisjollakurssi

Kurssien päätavoite on oppia purjehtimaan itsenäisesti kevytveneellä jokaiseen tuulensuuntaan sekä tekemään tärkeimmät jollapurjehduksessa tarvittavat käännökset ja muut manööverit. Kurssin jälkeen harrastus jatkuu luontevimmin jollien viikkoharjoituksissa, mutta myös esimerkiksi köliveneiden viikkoharjoituksiin osallistuminen on mahdollista.

J70liiga

Jatka purjehdusharrastusta

Parhaan jatkoväylän purjehdusharrastukselle tarjoavat viikkoharjoitusryhmät.  Näissä purjehdus­­taitojen kartuttamista jatketaan alkeistason kursseilta mieleen jääneiden oppien pohjalta, ja mukana on aina kokeneempia kilpapurjehtijoita. Harjoittelu on hiukan tavoitteellisempaa ja ryhmien jäsenet osallistuvat rentoihin Näsijärven paikalliskilpailuihin, urheimmat kansallisen, jopa kansainvälisenkin, tason kilpailuihin. Aloituskynnys on kuitenkin matala ja kaikkia osallistujia ohjataan lajissa eteenpäin oman taitotason ja tavoitteiden mukaisesti.

Ratapurjehduskurssit

Köliveneiden alkeiskurssilla purjehditaan ketterillä J70-veneillä 4—6 hengen miehistöillä. Veneet ovatkin lähes täydellinen yhdistelmä kevytveneiden herkkyyttä ja isompien matkapursien vakautta.

Kurssin aikana opitaan kaksipurjeisen köliveneen käsittelyn perusteet purjeiden nostosta ja laskusta aina purjehduksen perusmanöövereihin, vendaan ja jiippin asti. Saatetaanpa jopa myötätuulella kovempaa vauhtia tarjoavan genaakkeripurjeen käsittelyäkin päästä kokeilemaan. Jokainen kurssilainen pääsee kurssin aikana harjoittelemaan purjehtimista miehistön eri rooleissa, tietenkin myös kipparina.

Kilpailutoiminta

Näsjärvelllä järjestetään keskiviikkokisat, tiistaisin jollakisat junjoreille sekä lukuisia pidempiä matkapurjehdus kilpailuja.

Oletko kiinnostunut kilpapurjehduksesta? Rennommasta tai vakavamielisisemmästä. Tule reilustimukaan ja voit löytää uusia kavereita.