Purjehduskurssi Tampere on Tampereen paras väylä purjehdusharrastuksen alkuun
Viikoloppukurssien sisältö

Sport venepurjehdus J70 veneillä  on hauska ja monipuolinen vesiurheilulaji lähellä luontoa ja täysin päästötän. Pienen painonsa ja suhteessa suurehkon purjepinta-alansa vuoksi J70 veneet reagoivat isompia köliveneitä huomattavasti herkemmin paitsi olosuhdemuutoksiin, myös purjehtijan ohjaus- ja säätöliikeisiin.  Kun purjehduksen perusteet ovat pienemmällä kölitveneellä hanskassa, sujuu purjehdus myös isommilla köliveneillä.

 

 

Viikonloppukurseilla on tarkoitus syventään alkeiskursseilla hankittuja veneiluytaitoja ja verrata omaa suoritusta toiseen/toisiin veneisiin. Vesille pyritään saamaan kaksi venettä jotta voidaan vertailla  manooverejä sekä venenopeuuksia veneiden välillä. Mukana on  ohjaus (rib/kumi) vene, jossa on kurssin ohjaaja sekä mahdollisesti myös vaihtomihistöä. Miehistön vaihdokset suoritetaan vesillä. 

Kurssin päätavoite on oppia purjehtimaan itsenäisesti köliveneellä jokaiseen tuulensuuntaan sekä tekemään tärkeimmät purjehduksessa tarvittavat manööverit sekä miehistön roolitukset. Ensimmäiseksi keskitytään pääosin tuulen havainnointiin, oikean purjeasetuksen ja ajoasennon löytämiseen sekä veneen ohjaamiseen, pysäyttämiseen ja liikkeellelähtöön. Myös vastakäännös eli venda tulee nopeasti tutuksi. Ihan alkeet harjoiteltua syvennytään jo muun muassa myötäkäännökseen eli jiippiin, vastatuuleen luovimiseen sekä poijuista rakennetun radan purjehtimiseen. Muita  manööverejä ovat rannasta lähdöt, rantautumsiset, myötä- ja vastakäännökset, tiettyihin suuntiin/kohteita kohti purjehtiminen ja merkkien/poijujen kierrot. Yhtenä maööverinä on veneen pysäyttäminen ja mahdollisesti purhetijan vaihtaminen vesillä. Kursilla harjoitellaan myös purjeiden säätöä eri suuntiin ajettaessa.

Kurssiin kuuluu myöskin veneen ja purjeiden käsittely rannassa,  veneen valmistelu purjehduskuntoon sekä veneen purkaminen säilytyskuntoon. 

Viikonloppukurssi huipentuu toisena päivänä järjestettävään leikkimieliseen kurssikilpailuun, jota seuraa rannassa pidettävä palkintojenjako- sekä kurssin yhteenvetotilaisuus.

Kurssin perusvaatimukset

Ainoat vaatimukset kurssille osallistuvalta ovat vähintään 50m uimataito (mielellään 200m), ja riittävä fyysinen kyvykkyys, jotta itsensä saa tarvittaessa nostettua vedestä ylös. Listan kurssilla tarvittavista vaatteista ja muista varusteista löydät täältä, ja kuten siitä huomaa, kurssilla pärjää vallan mainiosti aivan tavallisella vaatekaapin varustuksella, eikä varustehankintoja tarvitse useimmiten tehdä lainkaan.

Kauden 2022 viikonloppukurissien ajankohdaksi on valittu 2. – 3.7. ja 16. – 17.7. Kurssien hinta on 250 € ja se järjestetään, mikäli osallistujia on kolme tai enemmän.  Kursseille ilmoittaudutaan alle linkattujen verkkokauppatuotteiden kautta. Kurssin ajankohdat ovat viikonloppukursseille lauantaina ja sunnuntaina 13:00 – 14.30. Mikäli kurssit täyttyvät nopeasti, voidaan mahdollisesti avata toinen kurssi samoihin ajankohtiin aamupäivälle.

Kursseja vetävät TaPSin kokeneet ja koulutetut ohjaajat.

Yhteystiedot : Ville Turunen, 

j70center(ät)taps.fi 

Mobile: 040 5464956.