Tampereen Pursiseuran juniorikurssit ovat paras mahdollinen väylä purjehdusharrastuksen alkuun. TaPSin junioritoiminta on Suomen sisävesiseurojen laajinta, ja kursseja sekä harjoitusryhmiä järjestetäänkin niin ensi kertaa purjeveneeseen astuville kuin jo SM-tasolla kilpaileville lapsille ja nuorille.

Lapsille ja nuorille tarjotaan loistava harrastus

Purjehdusharrastuksen alkuun pääsee loistavasti alkeis- tai Zoom-kurssilta, minkä jälkeen seilausta voi jatkaa niin jatkokurssilla, sinisen ryhmän viikoittaisissa harjoituksissa kuin kesäleirilläkin. Harrastuksen edetessä ohjausta ja valmennusta on tarjolla aina SM-tasolle asti.

Toimintaan tervetulleita ovat kaikki 7-14 -vuotiaat 50 metrin uimataidon omaavat lapset ja nuoret. 15 vuotta täyttäneille sopivaa toimintaa löydät sivulta Aikuisille. Seura tarjoaa kurssien ja harjoitusten ajaksi käyttöön veneen ja pelastusliivit. Mukaasi tarvitset siis vain vaihtovaatteet ja eväät. Katso tarkemmat varustevinkit omalta sivultaan. Kaikki kurssilaiset liitetään seuran jäseniksi, jolloin kurssilaiset myös kuuluvat seuran ryhmävakuutuksen piiriin. Katso lisätietoja jäsenyydestä täältä.

Purjehduskurssit ja -leirit

Alkeiskurssit

Hyvä harrastus lapsille ja nuorille

Tampereen pursiseuran alkeiskurssi on paras mahdollinen tapa aloittaa purjehdusharrastus! Kurssi on suunnattu pääosin 7–11-vuotiaille uusille harrastajille. Vanhemmille harrastuksen aloittajille suosittelemme Zoom-kurssia, mutta tilanteen vaatiessa sen sijasta alkeiskurssillekin osallistuminen on mahdollista.

Viikon mittaisen alkeiskurssin aikana kurssilaiset suorittavat Suomen purjehdus ja veneily -lajiliiton junioripurjehtijan vihreän taitomerkin ja oppivat mm. purjehtimaan ohjaajan opastuksen tukemana jokaiseen tuulensuuntaan sekä tekemään kaksi purjehtijan peruskäännöstä, vendan ja jiipin. Opitut taidot mahdollistavat harrastuksen jatkamisen sinisessä ryhmässä, jatkokurssilla, kesäleirillä — tai parhaassa tapauksessa näillä kaikilla! Oppiminen tapahtuu mukavasti porukalla rauhalliseen tahtiin uusiin kavereihin samalla tutustuen, leikkejä unohtamatta.

Katso lisätiedot ja ilmoittaudu!

Zoom-kurssit

Zoom-kurssi on 12–16-vuotiaille suunnattu alkeistason kurssi. Kurssilla käydään läpi samat asiat kuin alkeiskurssillakin ja suoritetaan Suomen purjehdus ja veneily -lajiliiton junioripurjehtijan vihreä taitomerkki, mutta opetusveneinä käytetään pääasiassa hieman Optimistijollaa suurempia Zoom8-jollia purjehtijoiden iän ja fyysisen koon vuoksi. Lisäksi kurssiohjelmaa on mukautettu vanhemmille harrastajille sopivammaksi. Zoom-kurssin jälkeen harrastus jatkuu samoin kuin alkeiskurssin jälkeen sinisessä ryhmässä, jatkokurssilla ja kesäleirillä.

Katso lisätiedot ja ilmoittaudu!

Jatkokurssit

purjehdus on nuorten harrastus

Jatkokurssilla jatketaan osallistujien purjehdustaitojen kehittämistä jo ennestään tuttujen kavereiden kanssa alkeiskurssilta tutulla kaavalla. Kurssille ovat tervetulleita kaikki alkeis- tai Zoom-kurssin käyneet taikka muuten junioripurjehtijan vihreän taitomerkin suorittaneet.

Jatkokurssin ohjelmaa mukautetaan aina osallistujien yksilöllisten taitotasojen mukaan ja tarvittaessa voidaan ryhmä jakaa harjoituksia suorittaessa taitotason mukaisiin osiin. Purjehdustaitojen tehokas kehittyminen on siis Jatkokurssilla taattu!

Katso lisätiedot ja ilmoittaudu!

Kesäleiri

Kesän purjehduskauden kohokohta on Ruovedellä, seuran Kesämäen retkitukikohdassa järjestettävä junioreiden kesäleiri. Vajaan viikon mittaisen leirin aikana muun muassa uidaan, saunotaan, leikitään, pelataan, urheillaan ja syödään hyvin sekä tietenkin purjehditaan! Leirille ovat tervetulleita kaikki junioripurjehtijan vihreän taitomerkin alkeis- tai Zoom-kurssilla taikka muuten suorittaneet. Juniorileirin ohjelma on hivenen kursseja vähemmän totiseen purjehdustaitojen opetteluun keskittyvä, joten leiri on huippuhauska kokemus kaiken tasoisille purjehtijoille aivan vasta-alkajasta karaistuneeseen merikarhuun. Leiriläiset voidaan tarvittaessa jakaa ryhmiin myös iän perusteella, ja leirille kannattaakin osallistua kaikkien iästä riippumatta.

Katso lisätiedot ja ilmoittaudu!

Viikkoharjoitusryhmät

Sininen ryhmä

Sininen ryhmä tarjoaa mahdollisuuden jatkaa harrastusta alkeiskurssin tai vihreän taitomerkin suorittamisen jälkeen läpi purjehduskauden tarjoten kaksi harjoituskertaa viikossa toukokuun puolivälistä aivan syyskuun loppuun saakka. Sinisen ryhmän harjoitusten ohjelma mukautetaan aina purjehtijoiden taitotason mukaiseksi myös heidän toiveensa huomioiden. Kurssien tapaan oppiminen tapahtuu hauskasti porukalla. Harrastajan taitojen karttuessa sinisessä ryhmässä on mahdollista suorittaa junioripurjehtijan sininen taitomerkki, joka avaa ovet viikoittaisiin JunnuCup-kilpailuihin sekä punaisen ryhmän harjoituksiin.

Katso lisätiedot ja ilmoittaudu!

Punainen ryhmä

Punainen ryhmä on hieman sinisen ryhmän purjehtijoita kokeneemmille harrastajille suunnattu viikoittaisista harjoituksista koostuva harjoitusryhmä, ja siihen voivat osallistua kaikki junioripurjehtijan sinisen taitomerkin suorittaneet purjehtijat. Punaisen ryhmän harjoituksiin kuuluu myös Näsiselällä tiistaisin järjestettäviin JunnuCup-kilpailuihin osallistuminen. Punaisessa ryhmässä suoritetaan junioripurjehtijan punainen taitomerkki, joka osoittaa purjehtijan kilpapurjehdusosaamista ja täten mahdollistaa osallistumisen kansallisiin kadettikilpailuihin.

Katso lisätiedot ja ilmoittaudu!

Talviryhmä

Talviryhmä tarjoaa purjehduskokemuksesta riippumatta kaikille seuran juniorijäsenille yhteisiä aktivitetteja läpi koko niin sanotun kovan veden kauden. Talviryhmä kokoontuu pääsääntöisesti kerran viikossa liikunnallisten ja muiden mukavien yhteisten aktiviteettien muodossa. Ohjelmaan on kuulunut niin retkiluistelua, avantouintia, hohtokeilausta kuin elokuvailtoja, ja se koostetaan syksyllä purjehduskauden loputtua kaikille junioreille sekä heidän vanhemmilleen jaettavan kyselyn perusteella.

Talviryhmään ei ole kiinteää kausimaksua, vaan vain tietyt keilauksen ja laskettelun kaltaiset ulkopuolisten tahojen tarjoamat maksulliset aktiviteetit tulee osallistujien kustantaa itse. Suurin osa kokoontumisista pyritään kuitenkin pitämään maksuttomina. Talviryhmän kokoontumiskertojen ohjelma sekä aikataulut löytyvät Nimenhuudosta, ja toivommekin osallistujia ilmoittamaan kokoontumiskertakohtaisesta osallistumisestaan sen kautta.

Lisätietoja kursseista, ryhmistä, ilmoittautumisesta ja muusta junioritoimintaan liittyvästä saat sähköpostitse osoitteesta vastuuohjaaja(ät)taps.fi taikka puhelimitse numerosta 045 783 893 28.

Aikaa purjehduskauden alkuun...

  • 00Päivää
  • 00Tuntia
  • 00Minuuttia
  • 00Sekuntia
  • 00Päivää
  • 00Tuntia
  • 00Min
  • 00s