TaPSin Roope Rellman kävi kokemassa Laserien Europa Cupin kilpailun Sveitsin Luganossa. Roope kirjoitti pursiseuran väkeä ilahduttamaan lyhyen jutun kokemisistaan.

Reissuun kohti Sveitsiä lähdettiin maanantaiaamuna 25.3 innokkain mielin HSS:n poppoon kanssa. Reissussa olivat mukana valmentaja Matias ja purjehtija Mikaela, Erika ja Aku. Lento lähti Helsinki-Vantaan lentokentältä kohti Milanoa. Matka taittui nopeasti kouluhommia tehden ja Milanosta päästiinkin köröttelemään Hössömobiilin kyydissä kohti Luganon pientä, mutta kaunista vuorten ympäröimää keskieurooppalaiskaupunkia.

Treenisessio alkoi samoin tein satamaan päästyämme veneiden trailerista purkamisen merkeissä. Tuulen voimistuessa ja auringon porottaessa suuntasimme Luganojärven tyrskyihin. Koko ajan shiftailevaa tuulta riitti 15 m/s edestä. Kokemus oli märkä, mutta todella arvokas veneenkäsittelyn suhteen.

Toinen treenipäivä purjehdittiin sekin suhteellisen vaihtelevissa, mutta tuulisissa olosuhteissa. Tuuli oli yön aikana tehnyt täyskäännöksen ja puhalsi nyt järven eteläpäästä. Tekniikkaa mieleen palautellen ja lähtöjä ajaen saimme päivältä hyvät treenit pakettiin.

Kolmannen treenipäivän vesisessio potkaistiin käyntiin kevyissä tuulissa, jotka puhalsivat tällä kertaa koillisen solasta. Lähtöjä otettiin kolmantena päivänä otettiin HSK:in jengin kanssa toisistaan mittaa täysimittaisella radalla.

Kisakausi potkaistiin käyntiin perjantaina. Aamulla edessä olivat vielä pakolliset purjeiden mittaukset, jonka jälkeen päästiin tositoimiin pienimuotoisen rannassa odottelun jälkeen. Tuulet olivat loppujen lopuksi vuorien ympäröimässä solassa suotuisat ja pääsimme ajamaan Aku Koivistoisen kanssa radial-luokassa (Laserissa on eri 3 purjekokoa suurimmasta pienimpään Standard, Radial ja 4.7) kaksi lähtöä hyvällä menestyksellä. Mikaela Söderbergin ja Erika Forsmanin 4.7:at saivat myös kaksi lähtöä taakseen ja standardit pääsivät ajamaan jopa kolme lähtöä.

Toinen päivä alkoi taas pienellä odottelulla rannassa, jonka jälkeen paikallinen sääilmiö (Vuoristojärvillä on usein omia säätyyppejä. Tässä lisätietoa Gardalla tapahtuvasta samantyylisestä ilmiöstä.) pääsi taas valloilleen tuoden kevyt, mutta suotuisat tuulet. Tiimimme kapusi toisena päivänä jo kärkiporukan tuntumaan ja lähtöjä saatiin kasaan kaikissa luokissa kolme kappaletta.

Viimeinen päivä alkoi jo tutuksi tulleella rannassa odottelulla, kunnes taas paikallinen sääilmiö pääsi vauhtiin. Tällä kertaa tosin vähän eri suunnasta ja eri paikassa; nyt lähtöjä päästiin paukauttelemaan käyntiin suoraan seuran edessä olevalla selällä. Tuuli yltyi nyt jo senkin verran, että hengaamaankin pääsi toden teolla. Edellisenä yönä oltiin siirrytty kesäaikaan, joten tuuli oli nyt käytännössä tunnin myöhässä edellisiin päiviin nähden ja kello neljän aikarajakin lähestyi pikkuhiljaa. Lähtöjä kerettiin ajamaan vain yksi. Tiimimme vanhin Helsingin edustaja Aku nappasi komean lähtövoiton viimeisestä, muttei vähäisimmästä lähdöstä.

Kisan jälkeen aina ihana pakkaaminen odotti meitä. Onneksi perinteinen pakkaussade oli lomalla, aurinko paistoi ja lämpötila oli hiukan vajaa 20 celsiusastetta. Ruokaa ja juomaakin oli tarjolla palkintojenjaon jälkeen järjestäjien toimesta.

Lopputuloksissa Näsijärven pursiseuran kasvatti Otto Dahlberg pokkasi itselleen radialissa ensimmäisen sijan kahdella lähtövoitolla koristettuna. Aku sijoittui kahdeksanneksi ja minä 14. Tytöt Mikaela ja Erika nappasivat 4.7 luokassa sijat 13 ja 22.