Veneen septitankin tyhjentämiseen vesistöä likaamatta on useampikin mahdollisuus Näsijärvellä. Septitankin tyhjennyspaikkoja löytyy esimerkiksi Jänissaaresta, Pimeesalmesta ja Ruoveden laivarannasta. Septitankin tyhjentäminen järveen on rikos! Septityhjennyslaitteiden oikealla käytöllä varmistamme, että seuraavakin veneilijä saa tankkinsa tyhjennettyä. On siis syytä tutustua laitteen käyttöohjeeseen ja lisäksi käyttää tervettä järkeä.

Laitteet pyritään huoltamaan säännöllisesti viikoittain ja havaitusta viasta voi ilmoittaa laitteessa olevaan puhelinnumeroon. Suurin osa vioista perustuu siihen, mitä septitankkiin laitamme. Hyvänä ohjeena toimii kotitoiletin sääntö, pönttöön pannaan vain sellaista mikä on kulkenut suun kautta. Septipisteen puhdasvesiletku on tarkoitettu vain vesisäiliön täyttöön, ei tyhjennetyn septitankin huuhteluun. On tiedossa tapauksia, jossa puhdasvesiletku on työnnetty septitankkiin huuhtelua varten. Seuraavan käyttäjän vedenotto ei ole enää terveellistä.

Pilssivesien imemisessä pitää olla huolellinen. Kaikki roskat, yms jätteet tulee poistaa ennen imua. Pienikin langanpätkä tuhoaa kumisen propellin ja imu loppuu siihen.

Jätä pumput ja letkut siihen kuntoon kuin toivoisit niiden olevan tullessasi. Pumppujen kestävyydessä on ollut ongelmia ja pumput pyritään vaihtamaan vahvempiin talouden niin salliessa.