Retkipurjehduksen perusteet

300,00 

Kurssipäivät

29.5. Teoriaa
31.5. Vesillä
2.6. Vesillä
7.6. Vesillä
9.6. Varapäivä (vesillä)

Kurssikerrat järjestetään ilta-aikaan ja tarkemmat kellonajat sovitaan yhdessä kurssille ilmoittautuneiden kanssa.

Varasto loppu

Kuvaus

Retkipurjehduksen perusteet -kurssi on suunnattu erityisesti retki- ja matkapurjehduksesta kiinnostuneille aloittelijoille. Kurssiveneinä käytetään useita erityyppisiä, pääosin matkakäyttöön suunniteltuja, köliveneitä, ja kurssilla perehdytään itse purjehduksen lisäksi myös muihin matkapurjehduksessa olennaisiin taitoihin kuten purjeveneen ajamiseen moottorilla, ankkuroitumiseen sekä rantautumiseen ja rannasta lähtemiseen, minkä takia kurssi soveltuukin erinomaisesti esimerkiksi perheen kanssa purjehdusmatkoista unelmoiville.

Retkipurjehduksen perusteet -purjehduskurssin aikana opitaan retkipurjehdukseen suunnitellun purjeveneen turvallisen hallinnan perustaidot. Kurssin jälkeen kurssilaiset osaavatkin purjehtia jokaiseen tuulensuuntaan sekä hallitsevat eri käännösten tekemisen. Lisäksi kurssilla opitaan muun muassa nostamaan ja laskemaan purjeet sekä pakkaamaan vene laiturisäilytykseen ja purkamaan veneilykuntoon. Aikaa jää myös raikkaasta järvi-ilmasta ja letkeästä purjehdustunnelmasta nauttimiseen. Kurssin kokeneilta kouluttajilta voit lisäksi kysyä vinkkejä mistä tahansa purjehdukseen ja purjehdusharrastukseen liittyvästä sekä vaikkapa oman veneen hankinnasta. Kurssipaikat jaetaan ensisijaisesti ensimmäistä kertaa kurssille osallistuville.

Teoriaa

Purjehduskurssi sisältää noin 3 tunnin käytännönläheisen teoriajakson, joka pidetää TaPS:n seuramajassa Tampereella Naistenlahdessa osoitteessa Kekkosenkatu 10 sekä mahdollisuuksien mukaan etäyhteydellä. Teoriakerta toimii tärkeänä alustuksena käytännön harjoituksille, sillä siellä käydään läpi muun muassa tärkeimpiä vesiharjoituksissakin käytettäviä purjehdustermejä sekä purjehduksen yleisimpiä lainalaisuuksia.

Vesillä

Käytännön harjoittelu suoritetaan pienryhmissä (2-3 kurssilaista/vene) kouluttajien veneillä. Vesikoulutusta on kolmena iltana yhteensä noin 9 tuntia. Suurimman osan vesiharjoitteluajasta venettä ohjastaa yksi kurssilaisista muiden toimiessa miehistönjäseninä kouluttajan seuratessa ja ohjatessa vieressä.

Varustukseksi vesiharjoituksiin suosittelemme vedenpitävää takkia ja housuja, kumisaappaita sekä lämpökerrastoa. Myös pehmeäpohjaisilla lenkki- tms. -kengillä voi sateettomaan päivään varautua. Vettä voi etenkin tuulisemmalla säällä roiskua, vaikkei sitä taivaalta sataisikaan ja lämpimästä ilmasta huolimatta kesäkuinen tuulinen järvi on yllättävän vilpoisa ympäristö. Omia pelastusliivejä ei tarvitse hankkia.

Huomaathan, että Retkipurjehuksen perusteet -kurssin ilmoittautumiseen ei päde yleinen 14 päivän peruutusoikeus, vaan sen sijaan sovelletaan sopimusehtojen mukaisia peruutusehtoja.