Purjehdusta Näsijärvellä ilman omaa venettä

J70 maailman suosituin sporttivene

J70 venettä purjehditaan 4-5 hengen miehistöillä ja on varustettu melko yksinkertaisella takilalla mutta tarjoaa valtavasti opittavaa kokeneillekin purjehtijoille. Veneessä on perus “bermuda” riki/purjeet – keula purje, isopurje sekä epäsymmetrinen keulapuomin päähän kiinnittyvä myötätuulipurje (genaakkeri). Vene pystyy ylittämään runkonopeutensa, elin nousee plaaniin ja saavuttaa myötätuulessa parhaimmillaan osaavalla miehistöllä 14-18 solmun nopeuksia – liukuvan moottoriveneen matkanopeuksia. Täysin päästöttömästi. Vene on hallittavissa pienemmilläkin miehistöillä ja sopii myös rennompaan vesillä oleskeluun.

J70 Center kausikortti antaa mahdollisuuden harjoitella ja kilpailla innostavassa seurassa ilman omaa venettä. Centerillä on käytössä kaksi modernia ja vauhdikasta J70 purjevenettä, jotka ovat jäsenten vapaassa käytössä ohjattujen harjoitusten ulkopuolella. Ohjatuissa harjoituksissa harjoitellaan arki-iltaisin veneenkäsittelyä, sekä purjehdustaktiikoita joukkueina.

Harjoitusten lisäksi Center tarjoa mahdollisuuden kilpailemiseen, kilpailujen järjestämiseen muille Centerin jäsenille, Näsijärven viikkokilpailuihin, sekä kilpailuun Sailing Centerin omissa nopeatempoisissa Center-kilpailuissa.  Veneillä voi osallistua rauhallisempiin matkakilpailuihin, sekä Tampereella, että muualla Suomessa. Taitojen karttuessa on mahdollista osallistua myös kansalliseen Purjehdusliigaan TaPS:n joukkueessa.

Centerin jäsenenä voit osallistua Centerin järjestämiin palaute/after sail-tapahtumiin, joissa rennossa tunnelmassa on hyvä ruotia purjehduspäivän onnistumisia, sekä haasteita.

Kausikortteja kesälle 2022 myydään vain 20 kappaletta, joten ole nopea ja varaa omasi.

j70tampere@gmail.com Lisätietoja:  Ville Turunen 040 5464956.

J70 Kausikortit

J70 centerin kausikortti sisältää liittymismaksun Tampereen Pursiseuraan, sekä vuoden jäsenmaksun (yht. 365€). Centerin jäsenen täytyy kuulua johonkin SPV:n alaiseen veneilyseuraan.

Kausikortti sisältää:

 • Valmennuksen ja ohjatut harjoitukset Harraste 1krt/vko ja kilpa 2krt/vko
 • Viikkokilpailut
 • Center-kilpailut
 • Näsijärven matkakilpailut
 • Harjoitusten purku/After sail-tapahtumat
 • J/70 veneiden vapaan käytön varauskalenterin kautta
 • Mahdollisuus osallistua Purjehdusliigaan
 • Mahdollisuuden vuokrata venettä kansainvälisiin kilpailuihin

J70 Sailing Center osallistuu erilaisilla kurssi- ja kausikortti miehistöillä  Näsijärven kilpailuihin ja osallistuu erilaisiin kansallisiin kilpailuihin sekä purjehdusliigaan.

Lisäksi J70 Sailing Center järjestää erilaisia  kursseja, purjehdusleirejä ja yritystapahtumia

Taps yleiset kilpailuluokat

Purjehdusliiga joka alkoi Suomessa vuonna 2015 on seurojen välinen kolmesta osakilpailusta koostuva kilpailusarja joka huipentuu finaaliin. Purjehduksessa käytetään kuutta J/70-veneluokan venettä. Kisat ovat lyhyitä Fleet-race tyyppisiä vauhdikkaita kisoja, joiden kesto on sääolosuhteista riippuen noin 10-15 minuuttia. Joukkueiden vaihdot ja mahdolliset protestit hoidetaan heti vesillä. Finaalissa ratkaistaan mikä seura on Suomen paras seura. Keskeinen asia purjehdusliigassa on, että seurat kilpailevat toisiaan vastaan.
Suomen purjehdusliigaaan osallistuu jo toistakymmentä suomalaista seuraa ja 36 joukkuetta joista osa on myös naisjoukkueita ja nuorten joukkueita.
Parhaimmat seurat nousevat kansainvälisen Sailing Champions liigan karsintakisoihin. Suomen purjehdusliigan seurajoukkueista moni on kansainvälistä kovaa tasoa ja alusta alkaen suomalaisia seurajoukkueita on nähty myös Sailing Champions liigan finaalissa ja jopa 10 parhaimman joukossa.
Liigapurjehdus tässä muodossa alkoi Saksassa vuonna 2013 ja on nyt levinnyt noin 25 maahan. Liigapurjehdus on 2010-luvun ehkä suurin yksittäinen kilpailusarja joka on kasvanut nopeasti erittäin suosituksi ja kovatasoiseksi sarjaksi. Myös Aasiassa on 2020 alkanut oma liigasarja.

 

H-vene

Kansainvälinen yksityyppivene

 • Kilpailullinen, retkikäyttöön soveltuva
 • Suomen Suurin köliveneluokka
 • Euroopan suurin IYRU-köliveneluokka
 • Maailman toiseksi suurin yksityyppiköliveneluokka

H-vene on suomalaisen Hans Groopin suunnittelema kölivene, joka soveltuu sekä retkeilyyn että kilpailemiseen. H-veneitä on rakennettu jo yli 4000 kappaletta ja se on Euroopan suurin yksityyppi-kölivene-luokka. Luokassa kilpaillaan vuosittain Suomen, Pohjoismaiden ja  Maailman mestaruudesta.

Finnish Laser Association (FLA) toimii Suomessa ILCA-purjehtijoiden yhteisenä luokkaliittona.
Luokkaliitto organisoi yhdessä pursiseurojen kanssa Ranking-sarjan, johon kuuluu vuosittain kymmenkunta osakilpailua. Ranking-listoja ylläpidetään kaikille kolmelle ILCA-luokalle sekä lisäksi Masterseille on omansa.

Osallistuakseen Ranking-kilpailuihin ja saadakseen lopputuloksen Ranking-sarjassa purjehtijan tulee olla FLA:n jäsen.

Tiedotusta hoidetaan pääasiassa internetsivujen kautta. Lisäki FLA:lla on Facebook- sivu. Nämä kaksi tiedotuskanavaa täydentävät siis toinen toisiaan.

FLA julkaisee ILCA bulletiinia, jonka lisäksi Internetissä on myös FLA:n Venepörssi.

FLA:n jäsenenä olet myös kansainvälisen ILCA-liiton (ILCA) jäsen. Lisäksi voit saada ILCA:n vuosittain julkaiseman ILCA Handbookin, joka sisältää luokkasäännöt ja muut olennaiset tiedot veneestä.

Luokkaliitto järjestää myös mahdollisuuksiensa mukaan valmennusta ja koulutusta, sekä purjehduskaudella että peruskuntokaudella.

Tapsilla on sprortiivenelaivuessa Sailing Centerin kaksi J70 venettä, mukana on myös yksityisisä veneitä, kaksi Melges 24 venettä ja yksi Open 57o vene. Kaikki veneet ovat modeneja plaanavia köliveneitä joita purjehditaan 3-7 hengen miehisgtöillä. 

Veneet osallistuvat mahdollisuuksien mukaan yleisiin harjotuksiin ja kisoihin. Harjoituksissa purjehditaan yleensä Näsinselällä myötätuuli-vastatuuli (makkara rataa).

Purjehduskokemussen karttueessa voi päästä mukaan mahdollisuuksien mukaan myös yksityisten veneiden miehistöihin harjoittelemaan tai kilpailemaan