Santen ja Wenda, kolmonen ja ykkönen, tiukassa väännössä. ©Ipo Rellman


TaPSin mitaliveneen miehistö, kippari Pete Laaksonen, Juha Vainio ja Mikko Aromaa. ©Ipo Rellman

H-veneiden SM kilpailut mittelöitiin 24.–26.8.2018 Näsijärvellä reippaassa tuulessa. TaPSin vene Santen, kipparina Petri Laaksonen ja miehistössä Mikko Aromaa ja Juha Vainio, voittivat pronssia. Kultaa purjehti ylivoimaisesti naantalilainen Wenda, kipparina  Jan Forsborn ja miehistössä Hanna Haaksi, Timo Lankinen ja Iiro Törnström. Kotkan Pursiseuran XPresident pääsi hopealle kipparinaan Jyrki Lindström ja miehistössä Rasmus Lindström ja Pekka Honkavaara.

Toinen TaPSia edustanut vene oli Evita, kipparina Jussi Karjalainen ja miehistössä Oula Tuominen ja Teemu Vastamäki, tuli 12.:lle sijalle. 

Kolmas kisoihin osallistunut TaPSin vene oli Plevna, kipparina Olli Rajala ja miehistössä Jukka Pöllänen, Kaj Panttila ja Henna Rajala, oli sijalla 18. Mukana kisassa oli kaksikymmentä venettä.

Jälleen kerran Näsijärvi näytti purjehtijoille kyntensä. Oikukkaat ja shiftaavat tuulet olivat samat kaikille, eli yhtä haastavia. Kotikenttäedusta ei ollut nyt juuri hyötyä.
Ännä hoiti mallikkaasti kilpailun järjestelyt ja kaikki sujui yhtä hyvin kuin viikkoa aiemmin TaPSin isännöimät Laser-kisat.

Soila Laaksonen

Kaikki tulokset löytyvät täältä.