©Vesa Järvinen

Kauden päätöskisaan Tukholman Saltsjöbadeniin lähti TST:stä tällä kertaa vain Laser-fleetti kolmentoista purjehtijan voimin. Kilpailut käytiin 7.-8.10.2017 Kungliga Svenska Segelsällskapetin lähivesillä Tukholman itäpuolella. Järjestäjät olivat panostaneet suureen kisatapahtumaan ja onnistuneet hyvin järjestelyissään. Ainoa mikä petti, oli tietysti sää. Viikonlopun aikana Suomeakin ravistellut syksyisen sateinen sää tuli lounasvirtausten myötä tännekin juuri Ruotsin puolelta.

Lauantaipäivä oli tuuleton ja meni strattivalmiilta kilpailijoilta AP-lippuviestiä katsellessa. Kello 15 järjestäjät joutuivat lopulta taipumaan ja ilmoittamaan, ettei lähtöjä sille päivälle saataisi aikaan.

Sunnuntai olikin sitten aivan toisenlainen. Tuulimittari näytti keskituuleksi noin 10 metriä sekunnissa ja puuskissa osoitin nousi vielä reippaasti ylemmäksi. Tämä näkyi myös strattilinjalla, kun osa purjehtijoista joutui katsomaan kelin itselleen liian kovaksi ja jätti kisan kesken.

TST:n kisaajia löytyi Laserin kaikista luokista. 4.7-purjehtijat  esittivät hyviä otteita, Roope Rellman oli komeasti 8., Helmi Inget 13., Julianna Perttala 25. ja Akseli Orama 26. Luokkaan oli ilmoittautunut 42 venettä, joista linjalle lopulta ilmestyi 37.

Radial oli suurin luokka ja siihen osallistui myös eniten tamperelaisia, 7 purjehtijaa. Tulosluettelosta tapsilaiset  löytyvät sijoilta; Eppu Kiiskilä 15, Veikka Viitala 18, Rudolf Salminen 24, Otto Dahlberg (N) 26, Aaro Järvinen 34, Aada Ala-Tala (N) 53 ja Kivi Siik 57. Luokkaan oli ilmoittautunut 79 osallistujaa ja linjalle heistä tuli 70.

Standardiin osallistui kaksi TST:n purjehtijaa. Joonas Harju pääsi sijalle 13 ja Petri Laaksonen sijalle 14. Kaikkiaan luokkaan oli ilmoittautunut 34 venettä, joista linjalle ilmestyi 23 kilpailijaa.

KSSS:n Olympic Class Regattaan oli ilmoittaunut yli 500 purjehtijaa. Kilpailijat olivat pääasiallisesti Pohjoismaista.
JKiiskilä

Lisää tuloksia löytyy täältä.