TaPS Sailing Center järjestää joka kesä useita muutaman päivän mittaisia purjehduskursseja niin jollilla kuin J70-veneilläkin. Alkeistason kurssit toimivat loistavana ponnahduslautana purjehdusharrastuksen maailmaan ja kursseilla tutuksi tulevat tärkeimmät purjehduksen perusteet. Kurssin jälkeen hallussa ovatkin tärkeimmät manööverit ja purjehtiminen sujuu jokaiseen eri tuulensuuntaan. Kurssien jälkeen luontevan jatkon harrastukselle tarjoavat viikkoharjoitusryhmät.

Jollapurjehduskursseilla purjehdusta harjoitellaan yksin- tai kaksinpurjehdittavilla painokölittömillä kevytveneillä eli jollilla. Pienen painonsa ja suhteessa suurehkon purjepinta-alansa vuoksi jollat reagoivat isompia köliveneitä huomattavasti herkemmin paitsi olosuhdemuutoksiin, myös purjehtijan ohjaus- ja säätöliikeisiin. Lisäksi purjehtiminen jollilla on selvästi ratapurjehduskursseja käytettävillä J70-köliveneillä purjehtimista urheilullisempaa erityisesti painokölin puutteen vuoksi — tuulen venettä kallistava voima on voitettava omaa kehoaan käyttämällä lyijypainon puuttuessa.

Ratapurjehduskursseilla taasen käytetään ketteriä J70-köliveneitä neljän—kuuden hengen miehistöllä. Veneet ovatkin lähes täydellinen yhdistelmä kevytveneiden herkkyyttä ja isompien matkapursien vakautta. Tutuksi tulee myös purjeveneen miehistön eri rooleissa, myös kipparina, toimiminen. J70 on maailman suosituin ratapurjehdus­veneluokka, jolla kilpaillaan jokaisella mantereella. Harrastuksen jatkomahdollisuudet eivät siis aivan heti lopu.