Aikaa purjehduskauden alkuun...

  • 00Päivää
  • 00Tuntia
  • 00Minuuttia
  • 00Sekuntia
  • 00Päivää
  • 00Tuntia
  • 00Min
  • 00s

Opi purjehtimaan!

Sukellus purjehduksen maailmaan alkaa helpoiten osallistumalla jollekin tarjoamistamme alkeistason kursseista tai köliveneiden viikkoharjoitusryhmään. Kurssille tai harjoituksiin tarvitset mukaasi vain innokasta purjehdusmieltä; veneet, pelastusliivit sekä tietenkin huipputasoinen ohjaus ja opetus kuuluvat kurssin hintaan.  Kurssin jälkeen voit vapaasti päättää, kuinka haluat harrastusta jatkaa: viikkoharjoituksiin tai jatkotason kurssille osallistumalla vaiko kenties oman veneen hankkimalla.

7—15-vuotiaille

Junioreiden alkeiskurssit
Hyvä harrastus lapsille ja nuorille

Tampereen pursiseuran alkeiskurssi on paras mahdollinen tapa aloittaa purjehdusharrastus! Kurssi on suunnattu pääosin 7–11-vuotiaille uusille harrastajille. Vanhemmille harrastuksen aloittajille suosittelemme Zoom-kurssia, mutta tilanteen vaatiessa sen sijasta alkeiskurssillekin osallistuminen on mahdollista.

Viikon mittaisen alkeiskurssin aikana kurssilaiset suorittavat Suomen purjehdus ja veneily -lajiliiton junioripurjehtijan vihreän taitomerkin ja oppivat mm. purjehtimaan ohjaajan opastuksen tukemana jokaiseen tuulensuuntaan sekä tekemään kaksi purjehtijan peruskäännöstä, vendan ja jiipin. Opitut taidot mahdollistavat harrastuksen jatkamisen sinisessä ryhmässä, jatkokurssilla, kesäleirillä — tai parhaassa tapauksessa näillä kaikilla! Oppiminen tapahtuu mukavasti porukalla rauhalliseen tahtiin uusiin kavereihin samalla tutustuen, leikkejä unohtamatta.

Katso lisätiedot ja ilmoittaudu!

Zoom-kurssit

Zoom-kurssi on 12–15-vuotiaille suunnattu alkeistason kurssi. Kurssilla käydään läpi samat asiat kuin alkeiskurssillakin ja suoritetaan Suomen purjehdus ja veneily -lajiliiton junioripurjehtijan vihreä taitomerkki, mutta opetusveneinä käytetään pääasiassa hieman Optimistijollaa suurempia Zoom8-jollia purjehtijoiden iän ja fyysisen koon vuoksi. Lisäksi kurssiohjelmaa on mukautettu vanhemmille harrastajille sopivammaksi. Zoom-kurssin jälkeen harrastus jatkuu samoin kuin alkeiskurssin jälkeen sinisessä ryhmässä, jatkokurssilla ja kesäleirillä.

Katso lisätiedot ja ilmoittaudu!

15 vuotta täyttäneille

Jollapurjehduksen perusteet

Jollapurjehduskurssi on urheilullisesta purjehduksesta kiinnostuneen ykkösvalinta! Muusta yli 14-vuotiaiden alkeistason toiminnasta poiketen alkeisjollakurssilla purjehditaan painokölittömillä yhden- ja kahdenpurjehdittavilla kevytveneillä eli jollilla. Pienen painonsa ja suhteessa suurehkon purjepinta-alansa vuoksi jollat reagoivat isompia köliveneitä huomattavasti herkemmin paitsi olosuhdemuutoksiin, myös purjehtijan ohjaus- ja säätöliikeisiin. Tästä syystä monet kokeneet purjehtijat ovatkin sitä mieltä, että kun purjehduksen perusteet ovat kevytveneellä hansassa, sujuu purjehdus myös isommilla köliveneillä — mikäli tällaisiin “läskiveneisiin” suostuu jollan jälkeen ylipäätään koskemaan.

Kurssin päätavoite on oppia purjehtimaan itsenäisesti kevytveneellä jokaiseen tuulensuuntaan sekä tekemään tärkeimmät jollapurjehduksessa tarvittavat käännökset ja muut manööverit. Kurssin jälkeen harrastus jatkuu luontevimmin jollien viikkoharjoituksissa, mutta myös esimerkiksi köliveneiden viikkoharjoituksiin osallistuminen on mahdollista.

Katso lisätiedot ja ilmoittaudu!

Retkipurjehduksen perusteet

purjehduskurssi Tampereella on lähes aina loppuunmyyty

Purjeveneilyn perusteet-kurssi on suunnattu  oman köliveneen ostamista harkitseville tai pelkästään purjehduksen aloittamisesta kiinnostuneille. Kurssiveneinä käytetään useita erityyppisiä, pääosin matkakäyttöön suunniteltuja, köliveneitä ja kurssilla harjoitellaan itse purjehduksen lisäksi myös muita matkapurjehduksessa ja veneenomistamisessa olennaisia taitoja kuten purjeveneen ajamista moottorilla, rantautumista ja rannasta lähtemistä. Kurssin kokeneilta kouluttajilta voit lisäksi kysyä vinkkejä mistä tahansa purjehdukseen ja purjehdusharrastukseen liittyvästä sekä vaikkapa oman veneen hankintaan.

Katso lisätiedot ja ilmoittaudu!

Jatka harrastusta

Purjehduskärpäsen purtua kannattaa harrastusta jatkaa viikkoharjoitusryhmissä tai junioreiden jatkokurssilla ja kesäleirillä. Näissä purjehdus­­taitojen kartuttamista jatketaan alkeistason kursseilta mieleen jääneiden oppien pohjalta ja harjoitusten ohjelma on aina osallistujiensa taitotason mukainen.

7—15-vuotiaille

Jatkokurssit
purjehdus on nuorten harrastus

Jatkokurssilla jatketaan osallistujien purjehdustaitojen kehittämistä jo ennestään tuttujen kavereiden kanssa alkeiskurssilta tutulla kaavalla. Kurssille ovat tervetulleita kaikki alkeis- tai Zoom-kurssin käyneet taikka muuten junioripurjehtijan vihreän taitomerkin suorittaneet.

Jatkokurssin ohjelmaa mukautetaan aina osallistujien yksilöllisten taitotasojen mukaan ja tarvittaessa voidaan ryhmä jakaa harjoituksia suorittaessa taitotason mukaisiin osiin. Purjehdustaitojen tehokas kehittyminen on siis Jatkokurssilla taattu!

Katso lisätiedot ja ilmoittaudu!

Kesäleiri

Kesän purjehduskauden kohokohta on Ruovedellä, seuran Kesämäen retkitukikohdassa järjestettävä junioreiden kesäleiri. Vajaan viikon mittaisen leirin aikana muun muassa uidaan, saunotaan, leikitään, pelataan, urheillaan ja syödään hyvin sekä tietenkin purjehditaan! Leirille ovat tervetulleita kaikki junioripurjehtijan vihreän taitomerkin alkeis- tai Zoom-kurssilla taikka muuten suorittaneet. Juniorileirin ohjelma on hivenen kursseja vähemmän totiseen purjehdustaitojen opetteluun keskittyvä, joten leiri on huippuhauska kokemus kaiken tasoisille purjehtijoille aivan vasta-alkajasta karaistuneeseen merikarhuun. Leiriläiset voidaan tarvittaessa jakaa ryhmiin myös iän perusteella, ja leirille kannattaakin osallistua kaikkien iästä riippumatta.

Katso lisätiedot ja ilmoittaudu!

Viikkoharjoitusryhmät

Junioripurjehtijoiden viikkoharjoitukset on jaettu kolmeen eri tasoryhmään, siniseen, punaiseen ja mustaan ryhmään. Sininen ryhmä on väylä harrastuksen jatkamiseen alkeis- tai Zoom-kurssin taikka muuten vihreän taitomerkin suorittamisen jälkeen. Sininen ryhmä harjoittelee läpi purjehduskauden tarjoten kaksi harjoituskertaa viikossa toukokuun puolivälistä aivan syyskuun loppuun saakka. Sinisen ryhmän harjoitusten ohjelma mukautetaan aina purjehtijoiden taitotason mukaiseksi myös heidän toiveensa huomioiden. Kurssien tapaan oppiminen tapahtuu hauskasti porukalla. Harrastajan taitojen karttuessa sinisessä ryhmässä on mahdollista suorittaa junioripurjehtijan sininen taitomerkki, joka avaa ovet viikoittaisiin JunnuCup-kilpailuihin sekä edistyneemmän tason punaisen ryhmän harjoituksiin. Punaisessa ryhmässä suoritetun punaisen taitomerkin jälkeen purjehtijan polku vie mustan ryhmän kilpavalmennukseen.

Katso lisätiedot ryhmistä

15 vuotta täyttäneille

Viikkoharjoitukset

TaPS järjestää viikkoharjoituksia eri veneluokilla. Tutustu eri vaihtoehtoihin ja varaa sinulle sopivin kausikortti.

Lue lisää