Kauden 2018 Laser-luokan arvokisat pidettiin TaPSilla 18.–19.8.2018. Standardit matkalla ylämerkiltä outerloopille 19.08.2018 kello 12.32. ©JKiiskilä

 

Syyskokouskutsu

Tampereen Pursiseura Ry:n sääntömääräinen syyskokous pidetään keskiviikkona 21.11.2018 klo 18.00 alkaen seuramajalla. Esityslistalla sääntömääräiset asiat sekä sääntömuutos koskien yleiskokousten kokouskutsua.

Tervetuloa vaikuttamaan seuran toimintaan! Kahvitarjoilu.

 

Menovinkit syksy 2018

26.9. keskiviikko, klo 17.00–20.00
Pukkitalkoot, kahvio auki, illalliskorttien myynti

29.9. lauantai, 8.00–20.00
Veneiden nosto, kahvio 8.00–17.00 ja soppalounas (5,00 e) 10.30–14,
illalliskorttien myynti (15,00 e)

1.10. maanantai, 17.00–
Veneiden nosto, varapäivä 

13.10. lauantai, klo 18.00 alkaen
Lipunlasku. 

21.11. keskiviikko, klo 18.00
Syyskokous seuramajalla

 

Kommodorin mietteet

Ennätyksellisen helteisen kesän jälkeen on ollut jotenkin aiempia syksyjä helpompaa sopeutua ajatukseen, että kesä alkaa olla lopuillaan. 

Seuran perinteisissä kesätapahtumissa riitti kävijöitä ja innokasta talkooväkeä. Jo talvella uutterat talkoolaiset rakensivat Taulaniemeen kauan kaivatun kylmäveneparkin sekä hioivat ja lakkasivat tuvan ja pukuhuoneen lattiat. Taulaniemipäivillä tehtiin perinteisiä kunnostustöitä ja polttopuita. Myös länsisataman painunut laituri oikaistiin. Kesämäkeen saatiin uudet portaat wc.n eteen ja terassi tien puolelle sekä rullattava markiisikatos sataman puolelle. Vannotussa tehtiin polttopuita ja perattiin soutu-venevalkama, samalla saatiin pieni suojainen hiekkaranta pienimmille purjehtijoille. 

Talkoiden ruokahuolto ansaitee erityisen kiitoksen kaikissa kesän riennoissa! Yhteisiin talkoisiin osallistumalla uudetkin jäsenet tutustuvat vanhempiin ja samalla tulevat retkisatamat tutuiksi.  

Seuran tiukalla ollut talous on saatu vakautettua ja jäsenmääräkin on kääntynyt pieneen nousuun. Esteettömän kulun puuttuminen vaikeuttaa juhlasalin vuokraamista huomattavasti. Catering-firmat eivät halua tulla paikkaan jonne tavarat on kannettava portaiden kautta. Tähän yritetään kaupungin kanssa löytää parannusta.

Seuramajan parkkialue saatiin erotettua aidalla yleisestä alueesta. Nyt tila on taas seuran omassa käytössä. Ja rivinteerikin sai takaisin sähköt ja toimivan valaisun sopivasti syksyä vasten.

Tämän kesän kilpapurjehdusrintamalla Taps on saanut nauttia menestyksestä. Laser Standardeissa Eppu Kiiskilä toi SM-hopeaa ja H-veneissä Petri Laaksonen miehistöineen toi SM-pronssia Tapsille. Hienoa!

Mukavaa syksyä
Kommodori

 

Sataman suunnalta

Seura valmistautuu veneiden nostoon järjestämällä pukkien siirron telakointipaikoille keskiviikkona 26.9.2018 klo 17.00 alkaen. Sen jälkeen veneenomistajille jää 3 päivää aikaa laittaa pukki nostovalmiiksi. Telakointikartta on nähtävillä miehistötilassa.
Jos olet tilannut talvitelakoinnin, eikä nimeäsi ole listassa, ota heti yhteyttä satamakapteeniin. 

Venepukit viedään konevoimin syyskuun viimeisen viikon aikana paikoilleen. Huomioi autosi pysäköinnissä, että kuorma-auto pääsee liikkumaan rannassa. Talvipaikat ovat pääsääntöisesti samat mitä viime talvena.

Syksyn positiivisena satamailmoituspommina ilmoitan, että meillä on toiveita (taas) saada sähkö telakointialueelle. VERAn miehet kytkevät niitä parhaillaan.
Veneiden nostopäivänä lauantaina 29.9.2018 voi autoja pitää seuran P-alueelle.

Veneiden nosto alkaa kello 08.00 kahdella nosturilla, joista toinen aloittaa aallonmurtajan päästä ja toinen hiekkatien länsipäästä.

Lisätietoina kerron, että:
– kahvio on auki, myös soppaa on saatavilla
– perämoottorit kannattaa viedä talteen heti noston jälkeen, ettei niitä varasteta
– parkkipaikan aitaus tullaan tekemään valmiiksi heti, kun kunnan luvat on kunossa.
– autoilija, puomi pitää sitoa jos sen jättää auki. Kovalla tuulella se tulee muutoin alas!!

Juha Luttinen, 045 1955 500
P.S. Ostan TaPSille uudet laiturit heti, kun voitan Eurojackpotista 90 miljoonaa.

 

Lipunlasku  2018


Lipunlaskujuhla alkaa lauantaina 13.10.2018 kello 18:00 tasan. Juhla alkaa perinteisesti kaiteella, missä lippu lasketaan juhlallisesti tykinlaukausten saattelemana. ©JKiiskilä 

Seuraavaksi mennään saliin ottamaan illan virallinen ohjelma vastaan. Ohjelman aikana palkintoja jaetaan kauden parhaille purjehtijoille ja kunnioittavat kiitokset annetaan kiitosta ansainneille.

Lipunlaskun teema on loistavasti vuodenaikaan sopiva – kuinkas TaPSissa muutenkaan – Oktoberfest. Ruokapöytään on luvassa teeman mukaisesti ainakin meheviä makkaroita ja muita herkkupaloja – juhlapöydän salat keittiö paljastaa vasta juhlan yhteydessä. Muistakaa pakata omat juomat mukaan!

 Luvassa on riehakasta ja rehevää meininkiä mahtavassa seurassa trubaduurin säestyksellä, unohtamatta perinteisempiäkään tansseja. Innokkaimpien onkin syytä varata mukaan hyväpohjaiset tanssikengät ja kosolti reipasta urheiluhenkeä, myös juomalaulut raikaa kuorossa!

Toiveena on viettää iloinen ilta ystävien ja seuratovereiden kesken. Näissä juhlissa hyväntuulisuus ja riehakkuus on paitsi  sallittua, myös toivottua. 

Teeman mukaista pukeutumista arvostetaan, joten nahkahousut ja Dirndl-mekot esiin ja ylle, koska kaikillahan meillä tietysti sellaiset on. Pukukomeuden kruunaa naisilla upea uumalla lepäävä rusetille sidottu silkkivyö ja  miehillä tietysti töyhtöisä tirolilaishattu.
Ja tavan mukaan illan paras puku palkitaan!

Illalliskortin hinta on 15 euroa. Niitä myydään ainakin pukkitalkoissa ja veneennostossa. Nettisivuilla ja facessa ilmoitetaan myös muista mahdollisista myyntipäivistä.

Uusille jäsenille iltatilaisuus on mainio tapa tutustua seuran jäseniin ja juhlakulttuuriin. Tervetuloa kaikki mukaan juhlaan!

 

Suuret kiitokset talkoolaisille!

TaPS on ollut aina yhteisöllinen seura. Yhteisöllisyys perustuu yhdessä tekemiseen – talkoisiin. Siksi  seuran toiminta ei voi perustua pelkästään ostopalveluihin.

Seura kiittää kaikkia kaudella talkoisiin osallistuneita, te teette tästä oikean seuran!

Tampereen Pursiseuran hallitus

 

Talvitelakointiin terävöitetty uusi toimintamalli

Telakointikonseptia on uudisttu ja terävoitetty. Uudistuksen tavoite on säästää seuralaisten aikaa ja seuran rahaa.

Tänä syksynä veneiden nosto alkaa lauantaina 29.09. 2018 tasan kello 08:00, aiemminkin saa tulla nostoa valmistelemaan. Paikalle tulee kaksi nosturia, joista toinen aloittaa aallonmurtajalta ja toinen hiekkatien länsipäästä. Mikäli kaikkia veneitä ei saada nostettua lauantaina, on varapäivä maanantai 1.10.2018 ja nostot aloitetaan tällöin kello 17:00.

Kaikki nostot pyritään saamaan tehdyksi kuitenkin kustannussyistä jo lauantaina, joten veneenomistajia velvoitetaan;
– öljyämään valmiiksi pukin mutterit, jottei niiden kanssa tarvitse taistella.
– auttamaan pukkien siirtelyssä
– saapumaan paikalle hyvissä ajoin, eikä juuri ennen omaa nostoa.

Veneen tulee olla kaikilta osin nostovalmiina, kun oman veneen nostovuoro tulee. Jos veneenomistaja tai tämän edustaja ei ole nostohetkellä paikalla, ei häntä jäädä odottelemaan, vaan siirrytään nostamaan seuraava vene. Nostamattoman veneen omistaja joutuu vastaamaan tämän jälkeen oman veneensä telakoinnista itse.

Toiminnan tehostamiseksi nostureille muodostetaan satamakapteenin ohjeistuksella tallaryhmä, jossa on vuorollaan 4 – 6 henkilöä. Ryhmä kiinnittää liinat veneeseen, veneenomistaja tarkastaa nostovalmiuden ja antaa luvan nostoon, minkä jälkeen tallaryhmä istuttaa veneen pukille ja varmistaa sen.

Tällä tehostamisella nopeutetaan veneiden nostoa, ja helpotetaan huonojalkaisten tai kokemattomien veneilijöiden telakointia. Veneen omistajien tehtäväksi jää siirrellä pukkeja, sekä tuoda veneensä ajoissa nostopaikkaan.

Puuveneilijät hoitavat veneensä ylös Halla-Virtasen kanssa. Pukit siirretään paikoilleen pitkin viikkoa (39), Esan aikataulun mukaan.

Mikäli ohjeistuksessa tai omassa telakoinnissa on jotain epäselvää, kysykää rohkeasti satamakapteenilta. Telakointiasioissa ei ole tyhmiä kysymyksiä.

 

JKiiskilä