TST:n joukkue yhteiskuvassa  toisena kisa-aamuna.

 

Mitalistit; Eppu Kiiskilä, standardien SM-hopeaa (vas.), Onni Hyttinen, radialien ranking-pronssia.

 

Arvokilpailuissa kisattiin standardien Suomen mestaruudesta, 4.7:n luokkamestaruudesta ja radialeilla oli normaali rankingkilpailu.  Tapsilaiset menestyivät viikonloppuna hyvin, Eppu Kiiskilä toi standardien SM-hopeaa ja Onni Hyttinen radialien  pronssia. Myös muut tapsilaiset onnistuivat kisoissa hyvin olemalla hyvillä pistesijoilla lähellä podiumia 

Kisoissa käytettiin yhtä rataa. Luokat ajoivat rataa siten, että standardit ja radialit ajoivat outerloopia ja 4.7 innerloopia. Tällä tavoin saatiin 3 lähtöä per päivä ajettua sujuvasti. Lauantai oli aurinkoinen ja siftituulinen.  Tuuli oli kuitenkin sama kaikille ja poijumiehet korjailivat rataa tarvittaessa tuulen mukaan.

Ensimmäisen päivän kolmen lähdön jälkeen 4.7 fleettiä johti  hienosti TaPSin Roope Rellman. Kivi Siik oli kuudes ja Akseli Orama oli sijalla 11. 

Radialeissa tapsilaisia kilpaili vain yksi , Onni Hyttinen.  Hän oli sijalla 4.

Standardeissa HSK:n Pietari Airakorpi otti kaksi ykköstä ja yhden kolmosen ja johti ensimmäisen päivän jälkeen toisena olevaa Eppu Kiiskilää neljällä pisteellä. Petri Laaksonen oli sijalla neljä, nuori Aaro Järvinen hienosti sijalla viisi. Rudolf Salminen kärsi protestin seurauksena ensimmäisen lähdön hylkäyksen ja oli sijalla seitsemän. Ipo Rellman löytyi sijalta 13.

Sunnuntaina useat pilvirintamat ylittivät peräkkäin Näsijärven. Tuuli oli niistä johtuen puuskainen ja reikäinen ja nämä nopeasti muuttuvat tuuliolosuhteet  aiheuttivat purjehtijoille ylimääräistä päänvaivaa. Myös tuulen voimakkuus nousi reippaasti kisan edetessä ja pani purjehtijoiden lihakset koville. 

4.7:ssa lauantain viitonen, Nuutti Laine, haistoi tuulet hyvin ja nousi lopulta luokkamestariksi. Hyvin lauantaina aloittanut Roope Rellman oli tasapisteissä HSK:n Lilian Tanhuanpään kanssa, mutta  joutui harmillisesti taipumaan neljänneksi Lilianin yhden paremman sijan vuoksi. Kivi Siik säilytti kuudennen sijansa, Akseli Orama kohtasi takilavaurion ja joutui jättämään kisat kesken.

Radialeissa sunnuntaina pronssimitalille nousi Onni Hyttinen tasaisella suorituksellaan. Lisäksi Julianna Perttala osallistui toisen päivän lähtöihin ja sijoittui loppupisteissä viidenneksi.

Standardeissa Eppu Kiiskilä sai hienosti SM-hopean ajamalla kaikki lähdöt tasaisesti kärkikolmikossa. Pietari Airakorpi otti ansaitusti kultaa ja KuoPsin Joni Päivinen pronssia. Rudolf Salminen nousi neljännelle sijalle ohi Petri Laaksosen ja kuudennelle sijalle päätyneen Aaro Järvisen. Ipo Rellman kärsi purjerikosta, eikä pystynyt ajamaan kuin yhden lähdön sunnuntaina eikä näinollen kyennyt parantamaan sijoitustaan.

Kaikki tulokset löytyvät täältä.