Tampereen Pursiseuran ratapurjehduskurssit tarjoavat loistavan väylän vauhdikkaan ja liikunnallisen purjehdusharrastuksen pariin. Kursseilla käytettävillä J70-veneillä ajetaan myös Suomen Purjehdusliiga-kilpailusarjaa, joten kilpailuhenkisimmältäkään harrastajalta ei haaste aivan heti pääse loppumaan.

Viikkoharjoitukset ovat loistava jatkoväylä, kun purjehduskurssi Tampere on suoritettu

TaPS Sailing Centerin kursseja voit nyt ostaa myös liikuntaedulla. Lue tarkemmat ohjeet verkkokauppatuotteiden yhteydestä.

No posts found!

Ratapurjehduksen perusteet -kurssi

Ratapurjehduksen perusteet -kurssilla purjehditaan ketterillä J70-veneillä 4—6 hengen miehistöillä. Veneet ovatkin lähes täydellinen yhdistelmä kevytveneiden herkkyyttä ja isompien matkapursien vakautta, ja J70 tarjoaa ensikertalaisille vauhdikkaita mutta turvallisia purjehduselämyksiä mutta kuitenkin haastetta kokeneemmallekin harrastajalle.

Kurssin aikana opitaan kaksipurjeisen köliveneen käsittelyn perusteet purjeiden nostosta ja laskusta aina purjehduksen perusmanöövereihin, vendaan (vastatuulikäännös) ja jiippin (myötätuulikäännös) asti. Saatetaanpa jopa myötätuulella kovempaa vauhtia tarjoavan genaakkeripurjeen käsittelyäkin päästä kokeilemaan. Jokainen kurssilainen pääsee kurssin aikana harjoittelemaan purjehtimista miehistön eri rooleissa, tietenkin myös kipparina. Veneen miehistössä on mukana kokeneempi purjehtija, joka auttaa ja neuvoo kurssilaisia eri tilanteissa. 

Pääroolissa ratapurjehdus

Retkipurjehduksen perusteet -purjehduskurssiin verrattuna ratapurjehduksen perusteet -kurssilla painopiste on selkeämmin nopeatempoisessa ratapurjehduksessa, eikä niinkään rauhallisessa järvenselän halki seilaamisessa. Ratapurjehduksen perusteet -purjehduskurssilla kurssilaiset ovatkin veneessä jatkuvasti liikkeessä, ja saattaapa muutama hikipisarakin kurssipäivän jälkeen nutusta löytyä.

Painotus ratapurjehdukseen mahdollistaa erityisesti purjehduksen perusmanöövereiden tehokkaamman oppimisen: palautteen manööverin onnistumisesta saa välittömästi, kun rinnalla on vertailukohtana toinen vene, ja molempien tavoitteena on seuraavalle kääntömerkille ensimmäisenä ehtiminen. Lisäksi kilpapurjehdukseen viritetyissä veneissä manöövereiden suorittamista monimutkistavat häiriötekijät on karsittu minimiin.

Itse ratapurjehduksen lisäksi kurssilla harjoitellaan muun muassa purjeiden käsittelyä, kiinnitystä veneeseen sekä nostamista ja laskemista. Myös laiturista lähteminen ja laituriin saapuminen sekä veneen kiinnittäminen ja järjesteleminen satamakuntoon kuuluvat kurssin sisältöön. Taattuun urheiluvenetyyliin veneissä ei ole moottoreita, vaan kaikki toimenpiteet suoritetaan tuuli- ja lihasvoimin.

Varustus

Varustukseksi kurssille suosittelemme kevyttä vedenpitävää takkia ja vedenpitäviä housuja, kevyitä pehmeäpohjaisia kenkiä sekä lämpökerrastoa. Myös aurinkolasit, -rasva, juomapullo sekä vaihtovaatekerta kenkineen on hyvä napata matkaan. Järvellä vettä voi etenkin tuulisemmalla säällä roiskua, vaikkei sitä taivaalta sataisikaan ja lämpimästä ilmasta huolimatta kesäinen tuulinen järvi on nopeakulkuisessa veneessä yllättävän vilpoisa ympäristö. Omia pelastusliivejä ei tarvitse hankkia, vaan ne saa kurssin ajaksi lainaan.

Ilmoittautuminen ja harrastuksen jatkaminen

Ratapurjehduksen perusteet -kurssille ilmoittautuminen tapahtuu nettikaupan kautta. Kurssi-ilmoittautumisen ollessa auki näet alla kurssin eri aikavaihtoehdot, joista voit valita itsellesi mieleisimmän, jolla tilaa vielä on. Kaikkien eri aikaan järjestettävien kurssien ohjelma on sama. Lisätietoja kursseista saat Sailing Centerin J70-purjehdusvastaavalta sähköpostitse j70center(ät)taps.fi taikka puhelimitse numerosta 040 5464956.

Kurssin suorittamisen jälkeen luontevimman jatkon harrastukselle tarjoaa J70-kausikortti, joka mahdollistaa säännöllisen harjoittelun ja lukuisten uusien purjehduskokemusten kerryttämisen samoilla J70-veneillä.