Retkipurjehdus vesillä — Ryhmä 2

300,00 

Kurssipäivät 2024

pe 12.7. teorialuento (Ryhmät 1 ja 2)

Ryhmä 2
ma 22.7. vesillä
ti 23.7. vesillä
ke 24.7. vesillä
(pe 26.7. varapäivä)

Ensimmäinen ryhmä järjestetään 16.-18.7. Siihen pääset ilmoittautumaan omasta verkkokauppatuotteestaan.

Purjehduskerrat järjestetään ilta-aikaan klo 17-20, joiden alussa valmistellaan yhdessä veneet purjehduskuntoon.

3 varastossa

Kuvaus

Kurssi on suunnattu erityisesti retki- ja matkapurjehduksesta kiinnostuneille aloittelijoille sekä aiemmin retkipurjehduksen perusteet-kurssin käyneille kertaavana koulutuksena. Kurssiveneinä käytetään Tampereen Pursiseuran H-veneitä ja kurssilla perehdytään itse purjehduksen lisäksi myös muihin matkapurjehduksessa olennaisiin käytännön taitoihin, kuten purjeveneen ajamiseen moottorilla, ankkuroitumiseen sekä rantautumiseen ja rannasta lähtemiseen. Kurssi painottuu käytännön purjehdustaitoihin ja mikäli kurssilaisella ei ole aiempaa teorian tuntemusta suositellaan osallistumista veneilykauden ulkopuolella järjestettäviin koulutustilaisuuksiin.
Retkipurjehdus vesillä-kurssin aikana opitaan retkipurjehdukseen suunnitellun purjeveneen turvallisen hallinnan perustaidot. Lisäksi kurssilla opitaan muun muassa nostamaan ja laskemaan purjeet sekä pakkaamaan vene laiturisäilytykseen ja purkamaan veneilykuntoon. Aikaa jää myös raikkaasta järvi-ilmasta ja letkeästä purjehdustunnelmasta nauttimiseen. Kurssin kokeneilta kouluttajilta voit lisäksi kysyä vinkkejä mistä tahansa purjehdukseen ja purjehdusharrastukseen liittyvästä sekä vaikkapa oman veneen hankinnasta.
Harjoittelu suoritetaan pienryhmissä (2-4 kurssilaista/vene). Suurimman osan vesiharjoitteluajasta venettä ohjaa vuorotellen yksi kurssilaisista muiden toimiessa miehistön jäseninä kouluttajan seuratessa ja ohjatessa vieressä.

Varustukseksi vesiharjoituksiin suosittelemme sään mukaista pukeutumista ja vähintään varalle vedenpitävää takkia ja housuja, kumisaappaita sekä lämpökerrastoa. Myös vaalea- ja pehmeäpohjaisilla purjehdus- tai urheilujalkineilla voi sateettomaan päivään varautua. Vettä voi etenkin tuulisemmalla säällä roiskua, vaikkei sitä taivaalta sataisikaan ja lämpimästä ilmasta huolimatta tuulinen järvi on yllättävän vilpoisa ympäristö. Omia pelastusliivejä ei tarvitse hankkia, mutta voi halutessaan ottaa mukaan jos löytyy.

Lisätietoja saa tarvittaessa
Rudolf Bähr, purjehduksenohjaaja
0440907955 (parhaiten tavoittaa viestillä)
rudolf(ät)bahrit.fi

 

Huomaathan, että Retkipurjehdus vesillä -kurssin ilmoittautumiseen ei päde yleinen 14 päivän peruutusoikeus, vaan sen sijaan sovelletaan sopimusehtojen mukaisia peruutusehtoja.